Ariana Grande igra glavnu ulogu u popularnom mjuziklu, pogledajte prvi teaser

Screenshot: YouTube/Universal

STUDIO Universal Pictures je tijekom Super Bowla objavio teaser za dugo očekivanu igranu adaptaciju mjuzikla Wicked, u kojem glavne uloge igraju Cynthia Erivo i Ariana Grande. Wicked je već 20 godina jedan od najpopularnijih mjuzikla na Broadwayu, gdje je zaradio preko milijardu dolara, a sada prvi put dolazi na filmska platna.

Dobitnica nagrada Emmy, Grammy i Tony, Erivo, utjelovila je u filmu mladu ženu Elphabu, koju društvo osuđuje jer ima zelenu kožu. Elphaba odlazi na Sveučilište Shiz u čarobnoj zemlji Oz, gdje upoznaje popularnu Glindu, koju glumi Grande. 

Glinda i Elphaba brzo postaju najbolje prijateljice, no putevi im se počinju razdvajati nakon sudbonosnog susreta s Čarobnjakom iz Oza. Film će prikazati kako je Glinda ostala zapamćena kao dobra vještica sa sjevera, a Elphaba kao zla vještica sa zapada.

 

Uz Erivo i Grande, glumačku postavu čine holivudske i brodvejske zvijezde: Michelle Yeoh, Jonathan Bailey, Ethan Slater, Marissa Bode i Jeff Goldblum.

Film je režirao hvaljeni redatelj Jon M. Chu, poznat po filmovima Crazy Rich Asians i In the Heights. Scenarij za Wicked napisali su Stephen Schwartz i Winnie Holzman.

Film Wicked podijeljen je u dva dijela - prvi dio imat će premijeru 27. studenog ove godine, a drugi dio u kina dolazi 2025.

Pročitajte više