Ovaj lik iz Stranger Thingsa trebao je umrijeti u četvrtoj sezoni, otkrivaju autori

Screenshot: Netflix

STRANGER THINGS obara sve rekorde gledanosti: fanovi ne prestaju pričati o četvrtoj sezoni, a svakog dana otkrivaju se novi detalji vezani uz megapopularnu seriju.

UPOZORENJE! Tekst može sadržavati spoilere!

Nakon što smo doznali u kojim su trenucima glumci improvizirali, autori serije Matt Duffer i Ross Duffer otkrili su kako je jedan od najomiljenijih likova serije u četvrtoj sezoni zapravo trebao umrijeti, prenosi časopis Variety.

Braća Duffer otkrila su kako su ozbiljno razmišljali o Maxinoj smrti. Podsjetimo, nakon borbe s Vecnom Max je gotovo umrla, a u život ju je vratila Eleven i ostala je u komi iz koje ne znamo hoće li se probuditi.

Maxina smrt još uvijek je opcija?

"Raspravljali smo o toj mogućnosti. Jedno vrijeme to je bila ozbiljna opcija. No našli smo drugo rješenje… sezonu smo htjeli završiti s upitnikom. Ideja je i dalje prilično mračna i ne znamo hoće li Max biti OK. Htjeli smo sve ostaviti u zraku ususret petoj sezoni", izjavio je Ross Duffer u aftershowu serije.

Sve po planu

Matt Duffer objasnio je kako je njihov plan za četvrtu sezonu bio jasan: likovi su morali iskusiti stvarne gubitke.

"Htjeli smo da naši likovi prođu to iskustvo. To je bila velika ideja za četvrtu sezonu, gubitak. Predstavili smo Vecnu i morali su ga izgubiti. To je naše likove usmjerilo prema ultimativnom finalnom sukobu s Vecnom i Upside Downom koji će se dogoditi u petoj sezoni."

Hoće li Max biti dio tog sukoba ili će polako nestati u komi? Ostaje nam samo da čekamo.

Pročitajte više