Bliži se kraj jedne od najpopularnijih humorističnih serija u zadnjih nekoliko godina

Screenshot: YouTube/FX Networks

WHAT We Do in the Shadows, jedna od najpopularnijih humorističnih serija u zadnjih par godina, završava šestom sezonom, prenosi Variety.

Serija What We Do in the Shadows prvi je put prikazana 2019. godine, a kreirao ju je novozelandski komičar Jemaine Clement. Serija je inspirirana istoimenom komedijom iz 2014. godine, na kojoj su radili Clement i Taika Waititi.

 

Clementova humoristična serija snimljena je u formatu pseudodokumentarnog filma te prikazuje noćne avanture tri tradicionalna vampira - Nandora (Kayvan Novak), Laszla (Matt Berry) i Nadje (Natasia Demetriou), njihovog cimera, energetskog vampira, Colina Robinsona (Mark Proksch) i Nandorovog ljudskog familijara Guillerma (Harvey Guillén).

Četvero vampira živi u četvrti Staten Island, u New Yorku, a Guillermo, čiji je najveći san postati vampir, pomaže im u prilagodbi modernom životu.

Izvršni producenti serije su Clement, Waititi, Paul Simms, Stefani Robinson, Sam Johnson, Garrett Basch i Eli Bush. 

Fanovi su razočarani

Brojni obožavatelji What We Do in the Shadows na društvenim mrežama pišu kako su razočarani viješću.

"Razočaravajuće, ali razumljivo. Nisam mislio ni da ćemo dobiti šestu sezonu", "Ovo mi je jedna od najdražih glumačkih postava ikad, nedostajat će mi", "Za sve je kriv Colin Robinson", "Ovo je užasna vijest" - samo su neki od komentara.

What We Do in the Shadows do sada je skupio 21 nominaciju za nagradu Emmy, a 2022. godine osvojio je Emmy za najbolju kostimografiju. 

Seriju već godinama hvale i kritičari i prosječni gledatelji, a na Rotten Tomatoesu ima ocjenu od 97%.

Pročitajte više