Bruce Springsteen je u pregovorima za film o albumu koji mu je promijenio život

Foto: EPA

AMERIČKA rock legenda Bruce Springsteen i redatelj Scott Cooper u pregovorima su za biografski film o životu poznatog pjevača, piše Showbiz411. 

Cooperu je ovo drugi put da radi na filmu o poznatom glazbeniku. Poznati redatelj proslavio se dramom Ludo srce (Crazy Heart) iz 2009. godine, koja je pratila fiktivnog country pjevača, ali je bila inspirirana životom country zvijezde, Hanka Thompsona. Glavnu ulogu u filmu igrao je Jeff Bridges koji je dobio Oscara za svoju izvedbu.  

Cooperov novi film trebao bi se fokusirati na snimanje akustičnog albuma Nebraska iz 1982. godine, nakon kojeg je nastao hit album Born in the U.S.A., koji je prodan u više od 30 milijuna primjeraka diljem svijeta.

Mračno razdoblje Springsteenovog života

Springsteen je imao 32 godine i patio je od depresije i anksioznosti kada je radio na albumu Nebraska. Prvotni je plan bio da snimi demosnimke za pjesme koje su trebale završiti na novom albumu E Street Banda, no producenti su se složili da pjesme zvuče bolje u solo verziji, što je dovelo do nastanka jednog od najtmurnijih albuma u glazbenikovoj karijeri.

Nebraska se fokusirala na tamne strane američkog života, prikazivala je obične ljude koji nisu imali sreće, ali i okorjele kriminalce, poput serijskog ubojice Charlesa Starkweathera koji je bio inspiracija za naslovnu pjesmu. Iako Nebraska nije bila veliki komercijalni uspjeh, pokupila je brojne pohvale kritičara.

Isto tako, Nebraska je označila prekretnicu u Springsteenovoj karijeri jer je tijekom rada na albumu napisao neke od svojih najpoznatijih pjesama, koje su par godina kasnije završile na albumu Born in the U.S.A. i pretvorile ga u svjetsku zvijezdu.

Pročitajte više