Charlie Hunnam izgladnjivao se za ovu ulogu nakon što je rasplakao redatelja

Foto: EPA/Screenshot: YouTube/Bleecker Street

EKSTREMNE fizičke transformacije nisu nova pojava u filmskom svijetu, a s njima je upoznat i Charlie Hunnam, zvijezda serije Sinovi anarhije, koji je za potrebe snimanja filma Izgubljeni grad Z (The Lost City of Z) morao ići na strogu dijetu. 

Hunnam je prije Izgubljenog grada Z glumio u filmu Kralj Arthur: Legenda o maču (King Arthur: Legend of the Sword), za koji je trebao povećati svoju mišićnu masu jer je utjelovio legendarnog heroja, kralja Arthura. No redatelj Izgubljenog grada Z James Gray počeo je plakati kad je tijekom jedne probe vidio glumčevo isklesano tijelo jer se nije uklapalo u film koji je snimao.

Screenshot: YouTube

"Bio sam na probi kostima i skinuo sam majicu kako bih pokazao svoju građu, a on je zatim počeo plakati", prisjetio se Hunnam u intervjuu za Vanity Fair. "Pretpostavio sam da to nisu suze radosnice, a on mi je rekao: 'Mislim da si mi upravo upropastio film. Izgledaš kao boksač. Nama je potreban viktorijanski gospodin.'" 

"Ja sam mu na to rekao: 'Ne brini se. Imam još 10 dana.' Tako da 10 dana nisam ništa jeo i izgubio sam oko četiri i pol kilograma", dodao je Hunnam. 

Glavni glumci morali su smršavjeti 15 kilograma 

Hunnam, Robert Pattinson i Edward Ashley u Grayevom avanturističkom filmu utjelovili su britanske istraživače koji su pokušali pronaći izgubljeni grad u Amazoniji. Sva tri glumca su za potrebe snimanja morala smršavjeti oko 15 kilograma, zbog čega su dnevno konzumirala između 400 i 500 kalorija.

"Umirali smo od gladi i bilo je tako vlažno i vruće, nismo trebali previše razmišljati o tome koliko je teško bilo ovim istraživačima", rekao je Hunnam u intervjuu za Yahoo Movies. 

Izgubljeni grad Z bio je komercijalni promašaj koji je zaradio 19 milijuna dolara na kinoblagajnama, dok su troškovi snimanja iznosili oko 30 milijuna dolara. No film je naišao na pozitivne kritike, a časopis Time svrstao ga je na popis 10 najboljih filmova 2017. godine.

 

Pročitajte više