Christopher Nolan je svoj poznati film iz 2010. prvo htio snimiti u stilu horora

Screenshot: Youtube

REDATELJ Christopher Nolan u svojoj je karijeri snimio mnogo poznatih filmova, a među najpoznatijima je gotovo sigurno Početak (Inception) iz 2010. godine. Film je osvojio i nekoliko Oscara, uključujući Oscara za najbolju fotografiju i Oscara za najbolje vizualne efekte.

Ovaj film kombinacija je različitih žanrova: znanstvene fantastike, akcije, trilera i horora. Kada je Nolan na početku razmišljao u kojem smjeru snimati film, jedan žanr se isticao u odnosu na druge opcije.

"Prvo sam razmišljao u stilu horor filma, ali na kraju je to postao ovaj projekt. Tražio sam način pomoću kojeg bi snovi postali važni za priču. Pomisao da bi netko mogao napasti naše snove i ukrasti ideju iz njih, neizmjerno mi je privlačna. Koncept da su snovi stvarni dok smo u njima, nalazi se u osnovi cijelog filma", ispričao je Nolan u nedavnom razgovoru za Telegraph i Syfy, prenosi Collider.

 

Podsjetimo, radnja filma prati iskusnog lopova Cobba koji u suradnji sa skupinom ljudi krade korporativne tajne tako što ulazi u snove ljudi. Cobbov zadatak je usaditi ideju u um direktoru tvrtke, ali njegova tragična prošlost može cijeli projekt i tim osuditi na neuspjeh.

Glavne uloge u filmu imali su Leonardo DiCaprio, Joseph Gordon-Levitt, Elliot Page, Ken Watanabe, Cillian Murphy, Tom Hardy, Michael Caine, Pete Postlethwaite, Tom Berenger i druge zvijezde.

Pročitajte više