Christopher Nolan prekršio je pravilo snimajući ovu scenu iz Interstellara

Screenshot: YouTube

Interstellar je izašao 2014. godine i na kinoblagajnama zaradio 729 milijuna dolara. Jedni filmoljupci smatraju da je ovo najbolji film Christophera Nolana, dok drugi tvrde da se ne može mjeriti s Vitezom tame, Početkom ili Oppenheimerom.

Ono u čemu se većina slaže jest da je film vrlo emotivan i navodi čovjeka na duboko razmišljanje. Jedna od najznačajnijih scena je ona u kojoj Cooper (Matthew McConaughey) gleda snimke koje je propustio zato što je zapeo na planetu na kojem vrijeme teče drugačije.

"To nikad ne radite prvo"

U razgovoru za The Atlantic, Nolan se osvrnuo na proces snimanja te scene. Kako je dao do znanja, morao je prekršiti jedno svoje pravilo koje uvijek ima kada snima filmove. No to ga na kraju nije koštalo, već naprotiv - scenu je učinilo emotivnijom.

"Prvo smo snimili McConaugheyjevu reakciju iz blizine. U takvim scenama to nikad ne radite prvo. Uvijek krenete sa širokim kadrom da se zagrijete. No, on u tom trenutku nije pogledao videoporuke koje smo mi unaprijed snimili kako bismo mogli dobiti njegovu sirovu reakciju. Dvaput smo ga snimili iz blizine i mislim da sam na kraju iskoristio drugu snimku. Zatim smo snimili monitore, pa široki kadar i sve to sastavili", rekao je.

 

Pročitajte više