Cillian Murphy kaže da bi samo jedan svoj film ponovno pogledao

Foto: EPA

Nakon što je utjelovio J. Roberta Oppenheimera, Cillian Murphy postao je jedan od najpopularnijih glumaca i mogao bi osvojiti Oscara. Međutim, to nije film koji bi Murphy ponovno pogledao. Irska zvijezda otkrila je da ne gleda vlastite filmove, ali jednom se rado vraća. Riječ je o postapokaliptičnom hororu 28 Days Later, redatelja Dannyja Boylea.

"Nikada ne gledam svoje filmove, osim tog. Uvijek se prikazuje oko Noći vještica, a ljudi su mi u vrijeme pandemije stalno slali isječke. Iako je star 23 godine, film je odličan", izjavio je.

Murphy je utjelovio Jima, tipa koji se budi iz kome u bolnici nakon što je opaki virus opustošio Veliku Britaniju. Film je objavljen još 2002. godine, a dobra vijest je da bi se uskoro mogao snimiti nastavak.

"Prije 28 Days Later nije bilo toliko filmova o zombijima, to je bio mrtav žanr", izjavio je Murphy te dodao da će rado prihvatiti ulogu ako mu je ponude.

 

Film završava sugestijom da će Jim (Cillian Murphy), Selena (Naomie Harris) i Hannah (Megan Burns) biti spašeni nakon što su pobjegli iz utvrđene vile. Zanimljivo je da su postojala i tri alternativna završetka. Jedna verzija filma završava dvosmislenom prometnom nesrećom, u drugoj Jim umire, a treća završava otkrićem da se virus može iskorijeniti potpunom transfuzijom krvi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.