Cillian Murphy tvrdi da mu je ovo najdraži film koji je snimio

Screenshot: Youtube

Cillian Murphy pažljivo je birao svoje projekte stvarajući jednu od najkvalitetnijih filmografija u svom naraštaju. Od svoje rane glavne uloge u horor klasiku 28 dana do nedavne uloge Oppenheimera, koja mu je donijela Oscara, glumac je uvijek imao osjećaj za vrhunski film, često ga pronalazeći u posebno intenzivnim pričama i snimanjima.

Zahvaljujući dugogodišnjoj suradnji s Christopherom Nolanom i sklonosti prema povijesnim dramama, Murphy se našao u nekim posebno ekstremnim i iscrpljujućim okruženjima. Njegova uloga vojnika u Dunkirku uključivala je glumu okruženu eksplozijama i bezbrojnim statistima, dok je u Oppenheimeru morao istraživati uništenje nuklearnog rata.

Gotovo desetljeće utjelovljavao je lik Tommyja Shelbyja u seriji Peaky Blinders, što se pokazalo posebno iscrpljujućim za glumca. Dok je putovao u Birmingham kako bi istražio sve zločine i složenosti u scenarijima Stevena Knighta, stvorio je jedan od najikoničnijih likova na britanskoj televiziji, ali se i fizički iscrpio.

Lokacija snimanja omogućila je Murphyju da živi kod kuće s roditeljima i bude tu za svoju suprugu

Stoga ne iznenađujuće da Murphy sa sjetom gleda na snimanje filma The Wind That Shakes the Barley Kena Loach u rodnom Corku. Film, objavljen 2006. godine, bio je u skladu s Murphyjevim filmskim interesima, smješten u razdoblje irskog rata za neovisnost. Unatoč težini teme, Murphy je snimanje smatrao jednim od najugodnijih u svojoj karijeri.

Prisjećajući se projekta tijekom razgovora za The Guardian, Murphy ga je nazvao "prekrasnim snimanjem" i ocijenio ga "vjerojatno najboljim iskustvom u smislu procesa glume". Objasnio je da je film sniman tijekom ljeta u Corku, gradu u kojem je rođen, odrastao i pohađao fakultet.

Lokacija snimanja omogućila je Murphyju da živi kod kuće s roditeljima i bude prisutan u vremenu kad mu je supruga bila trudna. U usporedbi s intenzivnim boravcima u hotelima tijekom snimanja Peaky Blindersa u Midlandsu i snimanja u Dunkirku za istoimeni film, lako je razumjeti zašto je Murphy ovo smatrao jednim od svojih najboljih iskustava na setu.

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.