Clint Eastwood ovaj je film nazvao "vrlo impresivnim"

Foto: EPA

Tijekom svoje legendarne karijere, Clint Eastwood radio je s nekim od najvećih redateljskih imena, a na toj se poziciji i sam našao nakon što je osvojio dva Oscara za najbolji film i najbolju režiju zahvaljujući filmovima Unforgiven i Million Dollar Baby.

Kada je tražio savršenog kandidata za preuzimanje vođenja intenzivnog, akcijskog trilera, njegov prvi instinkt bio je prisjetiti se filma koji mu se svidio kad ga je prvi put vidio. "Znate, kada se sjetite određenog redatelja, pomislite da biste voljeli raditi s njim na jednom određenom filmu", rekao je za The Guardian, prisjećajući se "sjajnih" redatelja.

"Na primjer, kada sam odlučio raditi s Wolfgangom Petersenom na filmu In the Line of Fire, dugo nisam bio vidio nijedan njegov film, ali uvijek mi se sviđao Das Boot. Smatrao sam da je to vrlo impresivno filmsko djelo, posebno s obzirom na klaustrofobične uvjete u kojima su morali snimati", objasnio je.

Petersenov film, koji ga je proslavio, bio je međunarodni uspjeh te mu je donio nominacije za Oscara za najbolji film i najbolju režiju. Taj je film vjerojatno ostao njegovo najbolje djelo. Umro je u kolovozu 2022. godine.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.