Da nije bilo fotke Molly Ringwald, vjerojatno ne bismo gledali ovaj klasik iz 80-ih

Screenshot: YouTube/Universal Pictures

Glumica Molly Ringwald otkrila je da je redatelj John Hughes napisao jedan od svojih najpoznatijih filmova nakon što je vidio fotografiju njenog lica.

Prilikom gostovanja u emisiji The Tonight Show Starring Jimmy Fallon, Ringwald, koju najbolje znamo po ulogama u filmovima Johna Hughesa, rekla je da nikada nije trebala ići na audicije za filmove slavnog redatelja jer je film koji je označio njihovu prvu suradnju, Šesnaest svijeća (Sixteen Candles), napisan samo za nju, prenosi The Hollywood Reporter. 

"Izvukao je moju fotku iz gomile fotografija agencije ICM i samo ju je držao na svom zidu, a scenarij za Šesnaest svijeća napisao je tijekom vikenda, gledajući moju fotku", rekla je Ringwald voditelju Jimmyju Fallonu. "Tako da, kada je došlo vrijeme za casting, dao je ulogu djevojci s fotografije."

Ringwald je u filmu utjelovila tinejdžericu Samanthu čiji šesnaesti rođendan pođe po krivu nakon što joj cijela obitelj zaboravi rođendan zbog vjenčanja njezine starije sestre. Ova klasična komedija iz 1984. godine bila je prvi u nizu Hughesovih filmova koji prikazuju tinejdžere.

 

Godinu dana kasnije Ringwald i njezin kolega iz Šesnaest svijeća Anthony Michael Hall dobili su ponudu za Hughesov hit Klub ranoranilaca (The Breakfast Club) i odmah su je prihvatili. 

Ringwald je rekla da se glumačka postava počela pripremati za Klub ranoranilaca dva tjedna prije početka snimanja te su uz to pomogli u pisanju scenarija.

Prije nego što su počeli sa snimanjem, Hughes je promijenio većinu scenarija kako bi udovoljio producentima. No, to je iznenadilo glumce koji su pristali na drukčiji scenarij, zbog čega im je dopustio da sami rade promjene.

"Pokušavao je udovoljiti svima, pokušavao je udovoljiti studiju i samo je dodavao stvari," prisjetila se Ringwald. "U jednom trenutku pojavila se scena s golim učiteljem koji pliva. Pitao me: 'Jesi li uzbuđena zbog snimanja ovoga?' Ja sam mu odgovorila: 'Da, uzbuđena sam, ali ovo je znatno drugačije od onoga što sam pristala raditi.'"

Sljedećega dana Hughes je donio hrpu papira i sastao se s glumcima. Zajedno su prošli sve scene i podijelili s redateljem svoje mišljenje o tome što bi trebalo promijeniti.

"Surađivao je s nama", nastavila je. "Scenarij je bio toliko dobro napisan da bismo uvijek samo radili ono što je napisano, a onda bi nam rekao: 'Sada napravite što god želite.'"

Pročitajte više