Disney pretvara obiteljski klasik u franšizu nalik Ratovima zvijezda

Screenshot: Youtube/Disney

WALT Disney Pictures je u posljednjih par godina izbacio niz uspješnih filmskih adaptacija, koje uključuju Knjigu o džungli, Alladina i Pepeljugu. Iako su se neke od ovih adaptacija našle na meti kritika, njihov uspjeh na kino blagajnama je znak da Disney ne planira stati s remakeovima u skorije vrijeme. 

Jedan od njihovih najuspješnijih projekata je filmska adaptacija Kralja lavova iz 2019. godine redatelja Jona Favreaua, koja je zaradila preko 1.6 milijardi dolara, a uskoro bi mogla dobiti vlastiti filmski svemir. 

Predsjednik produkcije Walt Disney Picturesa Sean Bailey izjavio je da postoje velike šanse da se Kralj lavova pretvori u veliku, epsku sagu sličnu Ratovima zvijezda, donosi Collider. Franšiza Ratovi zvijezda znatno se proširila otkako je Disney otkupio Lucasfilm 2012. godine, uz najmanje tri filma i brojne televizijske serije dostupne na servisu Disney+.

Trenutno je u produkciji prednastavak Kralja lavova iz 2019. godine, nazvan Mufasa: Kralj lavova, koji će pratiti priču Simbinog oca Mufase u njegovim mladim danima. Projekt će režirati Barry Jenkins, redatelj filma Moonlight.

James Earl Jones neće ponoviti ulogu Mufase u filmu, već će ga zamijeniti Aaron Pierre, koji će tumačiti mlađu verziju legendarnog lika. Ostali članovi glumačke ekipe uključuju Kelvina Harrisona Jr. kao Mufasinog brata Scara, Setha Rogena kao Pumbu, Billyja Eichnera kao Timona i Johna Kanija kao Rafikija. 

Osim novog nastavka Kralja lavova, Disney trenutno radi i na drugim filmskim adaptacijama, poput Snjeguljice, Lilo & Stitcha i Moane. Posebnu pažnju je privukla Snjeguljica s Rachel Zegler u glavnoj ulozi. U kinima se trenutno prikazuje i filmska adaptacija Male sirene, koja je zasad zaradila 326 milijuna dolara, što još jednom pokazuje uspjeh formule koju Disney prati zadnjih par godina. 

Mufasa: Kralj lavova u kina bi trebao doći 5. srpnja 2024., a uspjeh ovog nastavka mogao bi odrediti hoće li Kralj lavova dobiti vlastiti filmski svemir. 

Pročitajte više