Disneyjev nadolazeći film već je srušio rekord koji je postavio Frozen 2

Screenshot: Youtube/Disney

TRAILER za Disneyjev nadolazeći animirani film Wish je pregledan više od 66.5 milijuna puta na raznim internetskim platformama, čime je srušio rekord koji je 2019. postavio Disneyjev hit Frozen 2, piše The Hollywood Reporter. Trailer za Wish je također brzo postao najgledaniji Disneyjev trailer na TikToku. 

Wish je 62. film studija Walt Disney Animation, koji ove godine slavi svoju 100. obljetnicu. Kako bi odao počast starim klasicima poput Snjeguljice i sedam patuljaka, studio je u Wishu pomiješao tradicionalnu animaciju s vodenim bojama s računalno napravljenom 3D animacijom. 

Animirani mjuzikl prati sedamnaestogodišnju Ashu iz fiktivnog kraljevstva Rosas koje se nalazi na Pirenejskom poluotoku. Asha ima osjećaj da bi njeno kraljevstvo moglo biti u opasnosti, zbog čega zamoli zvijezde da joj ispune jednu želju.

Njena želja je bila toliko snažna da je uspjela privući pažnju zvijezde nazvane Star, koja joj odluči pomoći. Asha i Star skupa moraju spasiti kraljevstvo Rosas od nadolazeće tame i pohlepnog kralja Magnifica. 

 

Glavne zvijezde filma su Arana DeBose koja daje glas Ashi, Chris Pine koji je posudio glas kralju Magnificu i Alan Tudyk koji daje glas Ashinom ljubimcu, kozliću Valentinu. Uz njih, u filmu se pojavljuju Evan Peters, Harvey Guillén, Ramy Youssef, Niko Vargas, Natasha Rothwell i Jennifer Kumiyama.   

Animirani mjuzikl su režirali Chris Buck, redatelj Tarzana, Frozena i Frozena 2, i Fawn Veerasunthorn, koja je radila na filmovima Frozen, Moana i Zootopia. Producenti Wisha su Peter Del Vecho i Juan Pablo Reyes. 

Wish će biti premijerno prikazan u kinima 22. studenog ove godine. 

Pročitajte više