Disneyjeva hit serija koja je srušila rekorde gledanosti dobit će drugu sezonu

Screenshot: Youtube

SNIMAT će se druga sezona serije Percy Jackson and the Olympians, potvrdili su iz Disneyja objavom na Instagramu. Nakon što je serija oborila rekorde gledanosti i svidjela se publici i kritici, obnovljena je za novu sezonu.

Kako prenosi Variety, prva sezona emitirana je preko 110 milijuna sati na Disney+ i Huluu. Podijeljeno s trajanjem sezone, to znači otprilike 20.6 milijuna pregleda, što sugerira da je publika sezone rasla tijekom mjesečnog prikazivanja. Već je u prvih šest dana dostupnosti oborila rekorde s 13.3 milijuna pregleda. I dalje ima jako dobre rezultate na Rotten Tomatoesu, čak 92 posto od kritičara i 81 posto od gledatelja.

Isto tako, Disneyjev odjel, Disney Branded Television, koji je zadužen isključivo za produkciju sadržaja namijenjenog djeci, tinejdžerima i obiteljima, potvrdio je da je Percy Jackson imao najgledaniju premijeru u povijesti tog odjela.

Podsjetimo, riječ je o adaptaciji istoimenog serijala fantastičnih romana američkog pisca Ricka Riordana. U ovom serijalu od šest knjiga pratimo avanture 12-godišnjeg poluboga Percyja Jacksona, sina boga mora Posejdona, i njegovih prijatelja Annabeth Chase, kćeri boginje Atene, i satira Grovera Underwooda. 

U prvoj sezoni Disneyjeve adaptacije Percy je optužen za krađu Zeusove munje. Zbog toga sa svojim prijateljima mora pronaći pravog lopova kako bi dokazao svoju nevinost i vratio red na Olimpu.

Glavne uloge u seriji imaju Walker Scobell, Leah Sava Jeffries i Aryan Simhadri, dok u sporednim ulogama gledamo Virginiju Kull, Glynna Turmana, Jasona Mantzoukasa, Megan Mullally, Timma Sharpa, Lina-Manuela Mirandu, Lancea Reddicka i brojne druge glumce.

Pročitajte više