Donosimo vam popis najiščekivanijih filmova koji izlaze u svibnju

Screenshot: Youtube/Disney

LJETNA filmska sezona je započela najiščekivanijim filmom svibnja. Uz njega je Rotten Tomatoes naveo još dva velika blockbustera i dva niskobudžetna filma o kojima bruje društvene mreže. U nastavku donosimo pet najiščekivanijih filmova svibnja 2023. godine.

Guardians of the Galaxy Vol. 3 

 

Bez obzira na to osjeća li publika umor od superheroja, film Guardians of the Galaxy Vol. 3 ima nekoliko dobrih strana. Prvo, ovo je posljednji nastup ne samo Marvelovih simpatičnih svemirskih otpadnika već i omiljenog redatelja, Jamesa Gunna, koji je prešao u DC kako bi vodio njihove filmske projekte. Drugo, film nam daje uvid u Rocketovu prošlost, a on je jedan od favorita obožavatelja. Kritike filma su uglavnom pozitivne, a fanovi tvrde kako je ovo savršen oproštaj od voljenih likova. Film je u hrvatskim kinima počeo s prikazivanjem 3. svibnja.

Fast X 

 

Na drugom mjestu se nalazi jedna od najunosnijih filmskih franšiza svih vremena s obožavateljima širom svijeta. Louis Leterrier preuzima redateljsku palicu u najnovijoj Fast and Furious avanturi, u kojoj Jason Momoa glumi negativca povezanog s petim nastavkom serijala, Fast Five. Glumačka postava je prožeta mnogim zvijezdama, od Vina Diesela i Michelle Rodriguez do Charlize Theron i Jasona Stathama. Film će u kinima biti dostupan od 19. svibnja. 

The Little Mermaid 

 

Disneyjeva najnovija adaptacija jednog od voljenih animiranih klasika, The Little Mermaid, ima pop zvijezdu Halle Bailey u ulozi sirene Ariel i Melissu McCarthy u ulozi morske vještice Ursule. Film je režirao Rob Marshall. Disneyjevi nedavni pokušaji adaptacija animiranih klasika našli su se na meti kritika, zbog čega se nadaju da će The Little Mermaid nadmašiti očekivanja. Film će imati premijeru 26. svibnja. 

The Machine 

Legendarna priča komičara Berta Kreischera o školskom izletu u Europu koji je rezultirao produljenom avanturom s ruskim mafijašima adaptirana je u film. Ovaj film prati istu priču, ali 20 godina kasnije, kada se Kreischerove prošle ludorije vraćaju u sadašnjost i stvaraju velike probleme njemu i njegovom ocu, kojeg glumi Mark Hamill. S obzirom na viralnu prirodu priče nije iznenađujuće što se mnogi raduju ovom filmu. Film izlazi 26. svibnja. 

Hypnotic 

O filmu u kojem glumi Ben Affleck, a režirao ga je Robert Rodriguez, nije poznato puno toga. Znamo da je riječ o znanstveno-fantastičnom misteriju o čovjeku koji se upliće u vladinu zavjeru dok traži svoju nestalu kćer, ali nije bilo previše promocije za film, što bi moglo biti razlog za zabrinutost. Unatoč tome, korisnici društvenih mreža su ga stavili na peto mjesto po popularnosti. Film će premijerno biti prikazan 12. svibnja.

Pročitajte više