Emma Stone ovo remek-djelo Charlieja Chaplina smatra najdražim filmom ikada

Foto: EPA

Emma Stone zvijezda je nadolazećeg filma Uboga stvorenja, koji u hrvatska kina stiže 18. siječnja 2024. godine. Stone glumi djevojku Bellu koju ludi znanstvenik oživljava te ona ponovno mora učiti osnovne životne navike.

Film je adaptirana verzija romana Poor Things iz 1992. godine, čiji je autor Alasdair Gray, a scenarij je prilagodio Tony McNamara. Režiju potpisuje Yorgos Lanthimos. Na ovogodišnjem Venecijanskom filmskom festivalu film je osvojio nagradu Zlatnog lava.

Kad su je novinari Letterboxda upitali koja su joj četiri najdraža filma ikada, glumica je rekla da ima samo jedan, a u pitanju je Svjetla velegrada iz 1931. godine. Glavnu ulogu ima Charlie Chaplin, koji glumi skitnicu željnu pomoći siromašnoj i slijepoj djevojci u koju se zaljubio. Mnogi filmoljupci za ovaj film kažu da je pravo remek-djelo filmske industrije.

Glumici ovo nije prvi put da kaže kako joj je taj film najdraži. Jednom prilikom za Entertainment Weekly izjavila je: "Morate pogledati Svjetla velegrada. To je moj najdraži film svih vremena. Zadnjih pet minuta će vam promijeniti život. Shvatila sam odakle sve romantične komedije dolaze i što žele napraviti. Tako je romantičan i dirljiv. Ako razmišljam o njemu duže vrijeme, rasplakat ću se."

 

Pročitajte više