Evo tko je skoro utjelovio kapetana Kirka prije nego što je uloga otišla Chrisu Pineu

Screenshot: Youtube/Paramount

AMERIČKOG glumca Timothyja Olyphanta najbolje znamo po ulogama negativaca u filmovima Scream 2, Gone in 60 Seconds, The Girl Next Door i Live Free or Die Hard te po glavnoj ulozi u Hitmanu, a u nedavnom podcastu je otkrio da je 2009. godine skoro utjelovio kapetana Jamesa T. Kirka u filmu Zvjezdane staze, koji je režirao J.J. Abrams, piše IndieWire. 

Foto: EPA

"Evo što vam mogu reći o Zvjezdanim stazama: Otišao sam na audiciju, ne za kapetana Kirka, već za doktora McCoya, i sjećam se da sam s J.J. Abramsom imao čitanje za ulogu i on je tako divan, divan tip. I cijela audicija je bila divna", rekao je Olyphant u podcastu Happy Sad Confused. "Tijekom audicije za McCoya mi je rekao: 'Već imam doktora, ne trebaš mi za to, ali nemam Kirka.'"

Olyphant je na kraju postao jedan od glavnih izbora za ulogu Kirka, ali je problem bio što je bio prestar. Glumac je bio svjestan da je Abrams tražio nekog mlađeg, ali jednostavno nije uspio naći dobrog kandidata sve dok se nije pojavio Chris Pine, koji je od Olyphanta mlađi 12 godina. 

"Vjerujem da je ovo bio jedan od onih trenutaka kada su bili spremni dati mi ulogu iako su tražili nekoga mlađeg jer je Abrams imao problema s pronalaskom mlađeg glumca", prisjetio se Olyphant. "I negdje usred cijelog tog procesa nazvao me J.J. i rekao mi: 'Pronašao sam mlađeg tipa, koji je stvarno dobar.'"

Ipak, Olyphant nije ogorčen oko gubitka uloge, a od tada se čak sprijateljio s Chrisom Pineom, čiji rad jako cijeni. Glumac je također pohvalio redatelja J.J. Abramsa i njegovo ponašanje tijekom audicije. 

"Audicije su užasne", rekao je Olyphant. "Činjenica da mi je audicija za ovu ulogu ostala u tako dobrom sjećanju govori puno o J.J. Abramsu i o tome kako je on izvanredan čovjek."

           

Pročitajte više