Evo tko se sve natjecao za ulogu simpatije Jennifer Lawrence u Igrama gladi

Screenshot: Youtube/Lionsgate

ODABIR glumaca za velike filmske adaptacije uvijek je izazovan zadatak, a s tim bi se složili i casting direktori serijala Igre gladi, koji su morali odabrati savršenog glumca za ulogu Peete Mellarka. 

Iako je danas gotovo nemoguće zamisliti ikoga drugoga osim Josha Hutchersona u ulozi simpatije Katniss Everdeen, koju je utjelovila oskarovka Jennifer Lawrence, brojna poznata lica išla su na audiciju za simpatičnog pekara iz Okruga 12.   

Primjerice, Liam Hemsworth, kojeg smo u Igrama gladi gledali u ulozi Galea Hawthornea, prvotno se prijavio za ulogu Peete. 

Isto tako, jedan od glavnih izbora za ulogu Peete bio je Alexander Ludwig, koji je čak imao probno snimanje s Jennifer Lawrence. Ludwig nije dobio ulogu koju je htio, ali je uspio impresionirati redatelja Garyja Rossa, zbog čega je u filmu utjelovio negativca Cata iz Okruga 2. 

Screenshot: Youtube/Lionsgate

Još neki značajni glumci koji su se natjecali za ulogu bili su Hunter Parrish, poznat po seriji Weeds, i Lucas Till, koji se pojavio u seriji MacGyver i prednastavcima X-Mena. U užem krugu kandidata bio je i Evan Peters, zvijezda Američke horor priče, Dahmera i X-Mena. 

No na kraju dana uloga je otišla Hutchersonu, koji je unatoč svojim godinama iza sebe imao već nekoliko uspješnih blockbustera. Mladi glumac pojavio se u filmovima Most za Terabithiju, Putovanje u središte zemlje i Djeca su dobro. 

Za razliku od svojih kolega sa seta, Hutcherson je nakon Igara gladi odlučio uzeti predah od visokobudžetnih produkcija i posvetiti se manjim projektima, ali ove godine se ponovno našao pod svjetlima reflektora zbog glavne uloge u hit hororu Pet noći kod Freddyja, koji sada igra u kinima.

Pročitajte više