Evo zašto je promijenjen završetak filma Get Out

Screenshot: YouTube

DEBITANTSKI nastup redatelja Jordana Peela u filmu Get Out prošao je i više nego dovoljno dobro. Film je dobio odlične ocjene kod kritičara i publike, čemu u korist ide 98% i 86% pozitivnih osvrta na Rotten Tomatoesu.

Ovaj psihološki triler izašao je 2017. godine i radnjom prati događaje na imanju Armitage, gdje glavni lik filma Chris (Daniel Kaluuya) upoznaje obitelj svoje djevojke Rose (Allison Williams). Tamo otkriva da se događaju čudne stvari zbog kojih film šalje poruku o sveprisutnosti rasizma i užasnim iskušenjima crnaca u zlokobnim obiteljima.

Na samom kraju filma, Chris se uspijeva izvući i poraziti obitelj svoje djevojke. Spas u zadnji čas dolazi u vidu njegovog policijskog prijatelja Roda (Lil Rel Howery). No završetak filma mogao je biti puno drugačiji od onog koji smo dobili.

Jedan od alternativnih završetaka je sličan originalnom. Razlika je jedino u tome što u zadnji tren dolaze policajci koji uhićuju Chrisa te ga odvedu u zatvor zbog ubojstva cijele obitelji. Tamo ga zatim posjeti njegov prijatelj Rod koji od Chrisa želi više informacija o obitelji kako se takve stvari više ne bi događale. Chris odbija jer smatra da je ispunio svoju misiju.

 

Mračan i depresivan kraj

Jordan Peele nije htio ubaciti ovaj završetak u konačnu verziju filma jer je dobio dojam da bi ga isti učinio mračnijim i depresivnijim. Bio je to kraj koji je ostavio gorak okus u ustima. Da je film završio tako, jasno bi se poslala poruka o stvarnosti rasizma i sustava koji ga održava. Unatoč tome što se Chris spasio, svejedno bi bio osuđen za ubojstvo obitelji koja ga je htjela ubiti.

Peele je također priznao kako je postojalo više različitih završetaka za Get Out. Jedan od takvih u potpunosti se razlikovao od prethodna dva završetka. Rod bi došao na imanje zle obitelji i krenuo istražiti što se dogodilo.

U jednom trenutku ugledao bi Chrisa i ulovio mu pažnju. Međutim, on bi se okrenuo i sablasnim glasom odgovorio da je sve u redu, dajući indikacije da to više nije Chris u pitanju, već netko tko je zamijenio svoje tijelo njegovim.

Peelu se svi ti alternativni završeci nisu sviđali te ih je odlučio promijeniti. Na kraju je dobio završetak koji slavi pobjedu glavnog junaka nad zlokobnim neprijateljima. Kao šlag na torti, u zadnji tren dolazi njegov najbolji prijatelj koji mu pruža podršku.

Pročitajte više