Evo zašto je Robert Englund odbio ponoviti ulogu Freddyja Kruegera

Foto: EPA

IZMIŠLJENI serijski ubojica Freddy Krueger postao je glavni lik u horor filmovima, uz Jasona Voorheesa i Michaela Myersa. Robert Englund glumio je lik u osam filmova Noćna mora u Ulici brijestova od 1984. Posljednji put je tumačio Kruegera u filmu Freddy protiv Jasona iz 2003. i ne planira ponoviti svoju ulogu u budućnosti.

"Znam tko su ikone. Ja nisam ikona. Možda Freddy Krueger jest, ali ja nisam. Ja sam samo karakterni glumac, glumac koji je imao puno sreće", izjavio je Englund te dodao kako misli da njegova verzija Kruegera ne bi dobro funkcionirala u današnje vrijeme, ali kao glavni razlog povlačenja navodi svoje godine.

"Prestar sam i previše debeo da bih sada igrao Freddyja. Jednostavno ne mogu više snimati borbene scene, imam problema s vratom i leđima i dijagnozu artritisa u desnom zglobu", povjerio se novinarima.

Englund o Kruegeru Jackieja Earla Haleya

Jackie Earl Haley preuzeo je ulogu Freddyja Kruegera u remakeu Ulice brijestova iz 2010. godine. Iako su mnogi obožavatelji horora ostali vjerni Englundu, 75-godišnjak ima za reći samo pozitivne stvari o svom kolegi.

"Jackie je tako dobar, divan glumac", zaključio je Englund.

Pročitajte više