Furiosa ima akcijsku scenu koja se snimala 78 dana i na kojoj je radilo 200 kaskadera

Screenshot: YouTube/Warner Bros.

NADOLAZEĆI prednastavak Pobješnjelog Maxa: Divlje ceste (Mad Max: Fury Road), Furiosa: Pobješnjeli Max Saga (Furiosa: A Mad Max Saga), imat će akcijsku scenu koja traje čak 15 minuta, prenosi Variety.

Producent i dugogodišnji suradnik redatelja Georga Millera Doug Mitchell otkrio je da Furiosa ima jednu akcijsku sekvencu koja traje 15 minuta i koja se snimala čak 78 dana. Na snimanju je sudjelovalo 200 kaskadera, a tajni naziv scene bio je Stairway to Nowhere.

"George i ja smo imali velike razgovore o tome zašto je baš ova scena tako dugačka", izjavila je zvijezda filma Anya Taylor-Joy. "Dugačka je zato što vidimo akumulaciju vještina tijekom bitke, a to je jako važno kako bismo razumjeli koliko je Furiosa snalažljiva, ali i hrabra. To je najduža sekvenca koju je itko od nas ikada snimio. Na zadnji dan snimanja svi smo dobili butelju vina."

 

Anya Taylor-Joy u filmu je utjelovila mladu verziju Furiose, koju je u Divljoj cesti glumila Charlize Theron. Prednastavak prikazuje Furiosino odrastanje nakon što ju je oteo Warlord Dementus.

U filmu glume Chris Hemsworth, Tom Burke, Lachy Hulme, Nathan Jones, John Howard, Angus Sampson, Charlee Fraser, Quaden Bayles i Daniel Webber. Scenarij su napisali Miller i Nico Lathouris.

Furiosa: Pobješnjeli Max Saga imat će premijeru na Međunarodnom filmskom festivalu u Cannesu 15. svibnja 2024. godine.

Pročitajte više