Gal Gadot glumi Kleopatru u nadolazećem filmu, otkrila je što misli o ulozi

Foto: EPA

UNATOČ neizvjesnostima koje prate razvoj biografskog filma o Kleopatri, izraelska glumica i producentica Gal Gadot u nedavnom intervjuu za Vogue Hong Kong podijelila je svoj entuzijazam i posvećenost projektu. Gadot, poznata po ulozi Wonder Woman u DC-jevom filmskom svemiru, ulazi u cipele još jedne snažne žene, egipatske kraljice Kleopatre. Iako ovaj projekt okružuju kontroverze i promjene u kreativnom timu, Gadot je naglasila da planira ispraviti pogrešnu percepciju o egipatskoj kraljici.

"Izrael graniči s Egiptom, zbog čega sam odrastala uz priče o Kleopatri. Wonder Woman je fiktivni snažni ženski lik, ali Kleopatra je stvarna vladarica", rekla je Gadot. Glumica želi proširiti sliku o Kleopatri i prikazati je kao pionira svog vremena, jer je dosad prikazivana isključivo kao zavodnica.

"Ova žena je bila godinama ispred svog vremena. Egipat i ono što je Egipat bio tada u nekim aspektima je naprednije od današnjice... Jako sam strastvena oko njene priče i želim donijeti pravdu njenom liku i nasljeđu koje je ostavila", dodala je Gadot.

Otkako je Patty Jenkins, izvorna redateljica biografskog filma, odstupila da bi se koncentrirala na druge projekte, razvoj projekta je ostao u nekakvom limbu. Gadot je pohvalila scenarij, za koji se vjeruje da je dovršen u studenom 2021. godine, ali još uvijek nije poznato tko je napisao taj scenarij, piše ScreenRant. 

Nadolazeći film se već našao na meti kritika, prvenstveno vezanih uz odabir Gadot u ulozi Kleopatre. Naime, mnogi vjeruju da je Kleopatru trebala glumiti glumica druge rase. Gadot je na kritike rekla da je Kleopatra bila Makedonka, i da je produkcijski tim originalno tražio makedonsku glumicu koja bi odgovara ulozi. Pošto je nisu uspjeli naći, odlučili su se za Gadot. 
 

Pročitajte više