Gary Oldman otkrio da bi mu uloga u seriji Spori konji mogla biti posljednja

Foto: EPA

Glumački veteran Gary Oldman mogao bi uskoro otići u mirovinu. Tako piše portal Unilad, nakon što je Oldman u prošlogodišnjem razgovoru izjavio da bi mu uloga špijuna Jacksona Lamba u seriji Spori konji mogla biti posljednja te da sada planira manje raditi.

Popularna serija čija se treća sezona emitira na platformi Apple TV+ temelji se na knjigama Micka Herrona i prati nesretne zaposlenike MI15 poslane u "Slough House". Za neupućene, to je mjesto na kojem završite ako ste nešto jako zabrljali ili iznervirali pogrešnu osobu.

Serija nije tipična ekranizacija špijunskog života na kakve smo navikli. Nema skupih gadgeta, elegantne odjeće i hladnjaka punog šampanjca - zamijenio ih je disfunkcionalni alkoholičar Lamb koji za vrijeme radnog vremena naručuje masni kebab.

Oldman kaže da je serija postigla ogroman uspjeh zbog kvalitete knjiga, ali i kvalitetne produkcije. "Imamo jednog redatelja koji režira svih šest epizoda. To je kao da netko režira dugometražni film, samo što ovo traje šest sati, umjesto dva. Dakle, postoji kontinuitet, tijek i dosljednost u viziji", zaključuje Oscarovac.

Uz glavnu ulogu u hit-seriji i nedavnu ulogu u blockbusteru Oppenheimer, jasno je da Oldman neće preko noći u mirovinu. Ipak, za UNILAD otkriva: "Radim manje. Imam i druge interese, posvećujem se i drugim stvarima koje sam ranije zbog glumačke karijere zanemarivao."

Pročitajte više