Gary Oldman tvrdi da ga je uloga u ovoj filmskoj franšizi spasila

Screenshot: YouTube

Gary Oldman ima bogat opus i može se pohvaliti zavidnim ulogama. Glumac se pojavio u trilogiji Vitez tame, Oppenheimeru, Darkest Houru, Leonu Profesionalcu i JFK-u.

Međutim, jednu filmsku franšizu Oldman smatra onom koja ga je spasila i olakšala mu život. Ovaj 65-godišnjak najviše se tome može zahvaliti Harryju Potteru. Glumac se tamo, u ulozi Siriusa Blacka, prvi put pojavio u filmu Harry Potter i zatočenik Azkabana.

Oldman je reprizirao Blacka u Plamenom peharu, Redu feniksa i Darovima smrti, 2. dio. Glumac je u razgovoru s Drew Barrymore u njezinoj emisiji otkrio koliko mu je uloga u franšizi Harry Potter pomogla.

"S 42 godine bio sam rastavljen i imao skrbništvo nad svojim dečkima. To je samo po sebi bilo teško jer je tada produkcija odlazila snimati u Budimpeštu, Prag, Australiju i razna takva mjesta. Hvala Bogu na Harryju Potteru. Harry Potter, a kasnije i Batman, spasio me zato što sam za malo posla bio puno plaćen i mogao sam više vremena provoditi doma sa svojim sinovima", rekao je glumac.

Pročitajte više