George Clooney otkrio da je godinama bio ljubomoran na ovu ulogu Brada Pitta

Foto: EPA

George Clooney i Brad Pitt su dugogodišnji prijatelji, suradnici i superzvijezde s holivudske A-liste. No, dvostruki dobitnici Oscara, na početku svojih karijera, često su se natjecali za iste uloge.

To ne čudi s obzirom na to da su oba glumca podjednako šarmantna, karizmatična i zgodna te su približno istih godina. Naravno, na kraju su obojica uspjela ostvariti zavidne karijere, ali postoji jedna posebna uloga dodijeljena Pittu zbog koje je Clooney godinama bio zelen od zavisti. 

Glumica Geena Davis otkrila je u razgovoru za Good Morning Britain da joj se Clooney tijekom jednog leta, na kojem su se slučajno sreli, požalio rekavši: "Mrzim tog Brada Pitta!" Kad ga je upitala zašto, znajući da su glumci inače u sjajnim odnosima, Clooney je objasnio da je to "zato što je dobio ulogu". 

Radi se, naime, o ulozi J.D.-a u filmu Thelma & Louise Ridleyja Scotta, koja je pomogla Pittu da dođe na listu najtraženijih holivudskih lica. Premda je uloga kratka, prošla je vrlo zapaženo, a Clooney ju je toliko htio da je bio na audiciji barem pet puta, no na kraju ostao bez nje.

Clooney je u govoru na Telluride Festivalu priznao da se godinama nije mogao natjerati da pogleda film Thelma & Louise. "Brad i ja prošli smo sve audicije, ali na kraju su se odlučili za njega. Iskreno, nisam mogao pogledati taj film nekoliko godina." 

Kad je ipak pogledao film, nekadašnji Batman priznao je da je Pitt bio "pravi izbor", koji je "stvarno dobar u tome", i sugerirao da bi on, da je dobio ulogu, "sigurno nešto zeznuo".

Pročitajte više