George R.R. Martin: Moram napisati još 500 stranica iduće knjige Igre prijestolja

Screenshot: Youtube

AUTOR Igre prijestolja George R.R. Martin priznao je koliko mu je stranica preostalo da završi šestu knjigu The Winds of Winter.

Martin je intervjuiran u emisiji Stephena Colberta Tooning Out The News s animiranim voditeljem dr. Ikeom Bloomom. Bloom je razgovarao s kultnim piscem fantastičnih romana i upoznao ga s kolegom Jamesom Pattersonom, piscem poznatim po iznimno brzom pisanju romana.

"On je pisac koji se bori, dopustite mi da revidiram to, stvarno je jadno, koji ima problema s poštovanjem rokova", najavio je Bloom poznatog pisaca. 

Nakon što je čuo za 11-godišnju odgodu, koliko Martin već piše pretposljednju knjigu Igre prijestolja, Patterson je rekao: "Čuo sam za spisateljsku blokadu, ovo je više kao spisateljski zatvor. Ja zapravo imam suprotan problem, patio sam od spisateljskog proljeva."

Pitanje je hoće li serijal ikad biti završen

Patterson je pitao koliko je stranica Martin napisao u nešto više od desetljeća. Martin se počeo lagano migoljiti prije nego što je otkrio: "Kao 1100-1200, otprilike, ali još nije gotovo. Trebam još 400-500 da završim."

To znači da je u najboljem scenariju Martin dovršio oko 75 posto The Winds of Winter, što s obzirom na njegovu brzinu pisanja znači da ćemo vjerojatno pričekati još nekoliko godina prije nego što je budemo mogli pročitati.

Osim toga, Martin treba napisati i posljednju knjigu iz serijala, A Dream of Spring, a s obzirom na to da ima 74 godine, veliko je pitanje hoće li književni fanovi ikad dočekati kraj popularnog serijala.

Pročitajte više