Gladijator 2: Connie Nielsen se vraća, a Joseph Quinn pregovara o ulozi cara

Foto: EPA

IŠČEKIVANI nastavak filma Gladijator, redatelja Ridleya Scotta, nastavlja dodavati nove zvijezde svojoj impresivnoj glumačkoj postavi. Izvori za Deadline navode da će Connie Nielsen ponoviti ulogu Lucille, dok je Joseph Quinn u pregovorima za ulogu cara Karakale u Paramountovom filmu. 

Pridružuju im se Paul Mescal, koji će glumiti Luciusa, Lucillinog sina, te Barry Keoghan, koji će glumiti rimskog cara Getu, i Denzel Washington u zasad nepoznatoj ulozi. Ridley Scott se vraća kao redatelj.

Film nastavlja priču blockbustera Gladijator iz 2000. godine, koji je zaradio više od 460 milijuna dolara na svjetskim kinoblagajnama i bio nominiran za 12 Oscara, osvojivši pet, uključujući i nagradu za najbolji film. Radnja filma smještena je 30 godina nakon događaja iz Gladijatora.

Uloga Maximusa, rimskog generala koji postaje gladijator, promijenila je karijeru Russella Crowea, donijevši mu Oskara za najboljeg glumca i lansirajući ga na vrh liste glavnih muških glumaca. Čim je prošle godine postalo jasno da će nastavak biti Scottov sljedeći film, svi muški glumci u Hollywoodu koji odgovaraju profilu počeli su se natjecati za ulogu.

Scott će također biti producent, uz Michaela Prussa, iz Scott Free Productionsa, te Douga Wicka i Lucy Fisher iz Red Wagon Entertainmenta. Scenarij je napisao David Scarpa. Iz prvog filma se vraćaju i direktor fotografije John Mathieson, scenograf Arthur Max i kostimografkinja Janty Yates. 

Budući da su mnogi likovi iz prvog filma ubijeni i prošlo je puno vremena otkako je film premijerno prikazan, nije bilo mnogo poznatih lica koja bi se mogla vratiti u nastavak. Zato je Scottu i filmskom studiju bilo vrlo važno da se Nielsen vrati. Ona je glavni ljubavni interes Maximusa u prvom filmu, a uz to je i majka Luciusu, koji je glavni lik u novom filmu, a očekuje se da će njihov odnos majke i sina biti važan dio zapleta filma.

Što se tiče Quinna, on je trenutno zvijezda u usponu nakon što je privukao pažnju javnosti svojom ulogom Eddieja Munsona u najnovijoj sezoni popularne Netflixove serije Stranger Things. Paramount je brzo uočio njegov talent i ponudio mu glavnu ulogu u spin-offu filma A Quiet Place pod nazivom A Quiet Place: Day One. Izvori bliski produkciji kažu da su rana prikazivanja filma oduševila izvršne direktore i da je stajao uz bok oskarovki Lupiti Nyong'o, koja također glumi u tom filmu.

Osim u seriji Stranger Things, Quinn se nedavno pojavio i u BBC-jevoj limitiranoj seriji Howards End, kao i u Les Miserablesu, također u produkciji BBC-ja. Nielsen će uskoro biti viđena u Netflixovom filmu Caste redateljice Ave DuVernay.

Paramount Pictures zakazao je premijeru Gladijatora 2 za 22. studenog 2024. godine.

 

 

Pročitajte više