Guillermo del Toro tvrdi da je ovo najbolji redateljski debi u posljednjih 20 godina

Screenshot: Youtube/A24

AMERIČKI scenarist i redatelj Dan Marcus je nedavno na svom X profilu otkrio da je Guillermo del Toro prozvao romantičnu dramu Past Lives najboljim redateljskim debijem u posljednjih dvadeset godina. 

"Sinoć sam pogledao Past Lives drugi put. Time sam potvrdio da mi je to jedan od ovogodišnjih favorita. Guillermo del Toro je držao uvod za film i nazvao ga je najboljim redateljskim debijem u zadnjih dvadeset godina. Slažem se s njim", napisao je Marcus. 

Past Lives je romantična drama kanadske redateljice Celine Song koja je premijerno prikazana u siječnju ove godine na Filmskom festivalu Sundance. Song je napisala i scenarij za film, a sama radnja je bila inspirirana događajima iz njenog života. Na filmu su radile produkcijske kuće 2AM i Killer Films iz SAD-a i CJ ENM iz Južne Koreje. 

 

Film prati Na Young i Hae Sunga, dvoje prijatelja iz djetinjstva koji su se zaljubili kada su imali dvanaest godina, no njihovu potencijalnu vezu je prekinula Youngina selidba iz Južne Koreje u SAD. U SAD-u ona mijenja ime u Nora Moon i, s vremenom, ona i Hae Sung izgube svaki kontakt. 

Dvanaest godina nakon selidbe, Moon putem društvene mreže sasvim slučajno doznaje da je Hae Sung pokušava naći i njih dvoje ponovno stupaju u kontakt, no život ima drukčije planove za oboje.

Past Lives je jednako oduševio i prosječne gledatelje i filmske kritičare. Kritičari Rotten Tomatoesa su dramu ocijenili s 98%, a gledatelji s 92%, dok kritičari Metacritica smatraju da bi svi trebali pogledati ovaj film.        

Pročitajte više