Harrison Ford objasnio kako bira uloge. Otkrio zašto ne glumi stereotipne heroje

Foto: EPA

AMERIČKI glumac Harrison Ford u karijeri je utjelovio brojne poznate likove, ali njegove najpoznatije uloge sigurno su one Indiane Jonesa i Hana Soloa iz Ratova zvijezda. Iako je u filmovima glumio i pozitivce i negativce, Ford je priznao kako zapravo nikada nije namjerno odabirao glumiti herojske uloge.

Kako prenosi Far Out Magazine, glumac se ne želi opisati kao netko tko najčešće bira isključivo pozitivne uloge u projektima, već preferira kompleksnije likove.

"Nikad me nije zanimalo glumiti heroje. Stvarno nikad nisam htio glumiti lika koji nije imao određeni stupanj kompliciranosti, što sam uvijek pokušao unijeti u ulogu, čak i kad su likovi trebali biti herojski. Mislim da je to puno zanimljivije nego glumiti neku vrstu neuljepšanog heroja", ispričao je Ford. 

Ono što je Ford rekao primjećuje se i na likovima koje glumi. Kako prenosi Far Out, Han Solo iz Ratova zvijezda je cinik, Indiana Jones postaje sve ranjiviji kako njegove avanture napreduju, Richardu Kimbleu iz filma Bjegunac (The Fugitive) namješteno je ubojstvo, a Fordov Jack Ryan nastoji pod svaku cijenu zaštititi svoju obitelj i zemlju.

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.