Hollywood Reporter: Ovo su akcijske zvijezde nove generacije

Screenshot: Youtube/ Foto: Instagram/Raimi Productions

KADA čujemo pojam "akcijska zvijezda", većini nam na pamet odmah padaju Arnold Schwarzenegger, Sylvester Stallone, Tom Cruise, Jason Statham, Jackie Chan ili drugi glumci koji su predstavljali ovaj žanr u 80-ima i 90-ima. 

Tu su naravno i neka nova lica, poput Chrisa Hemswortha, Henryja Cavilla ili Gal Gadot, no ljubitelji akcijskih filmova su sigurno primijetili da se u novijim akcijskim filmovima stalno pojavljuju isti glumci. 

Neki od vodećih ljudi filmske industrije, poput Freda Kugela iz studija Leonine, koji se bavi distribucijom Plaćenika i Johna Wicka, izjavili su da je krajnje vrijeme za novu generaciju akcijskih junaka. 

"Trebamo zvijezde koje će popuniti ikonične uloge koje su prije glumili Stallone, Schwarzenegger, Gibson i ostali akcijski heroji, jer ih nemamo dovoljno", rekao je Jeffrey Greenstein iz nezavisne produkcijske kuće Millenium.

Hollywood Reporter je uz pomoć redatelja, producenata, scenarista i ljubitelja akcijskih filmova složio popis potencijalnih akcijskih zvijezda nove generacije, a nastavku donosimo neke od najpoznatijih glumaca i glumica s popisa. 

Ako vjerujete da navedeni glumci mogu postati lica akcijskog žanra, stisnite strelicu prema gore, a ako mislite da se neće proslaviti akcijskim filmovima, stisnite strelicu prema dolje. 

 

Pročitajte više