Hrvati na Netflixu ovih dana najviše gledaju španjolsku seriju o otmici djevojčice

Foto: Press

ŠPANJOLSKA serija The Snow Girl (Djevojka u snijegu) objavljena je 27. siječnja 2023. godine i od objave ne silazi s trendinga Netflixa. Trenutno je najgledanija u brojnim državama svijeta, uključujući Argentinu, Austriju, Belgiju, Francusku, Srbiju, Španjolsku, Švedsku i Hrvatsku. 

Oprez! Tekst može sadržavati spoilere

Hrvati seriju originalnog naziva La chica de nieve trenutno više gledaju nego hitove Wednesday i Ginny & Georgia, koji su se duže vremena izmjenjivali na prvom mjestu hrvatskog trendinga.

 

Serija snimljena prema romanu

Serija se temelji na istoimenom romanu španjolskog pisca Javiera Castilla, a donosi priču o misterioznoj otmici petogodišnje djevojčice Amaye koja nestane tijekom parade u Málagi.

Djevojčica nestaje dok se njezin otac Alvaro (Raúl Prieto) svađa s lokalnim trgovcem oko sitniša koji mu je izvratio nakon što je kupio balone. Otac i majka Ana (Loreto Mauleón) obilaze trg tražeći djevojčicu u žutoj kabanici, no nigdje je ne uspijevaju pronaći.

Nije riječ o istinitoj priči, no autor knjige imao je osobnu inspiraciju za pisanje romana. Njegova kćerkica se u trenutku nepažnje izgubila u gomili ljudi, no brzo je pronađena, a piscu su osobna tjeskoba i strah bili inspiracija za knjigu. 

O čemu se radi u seriji?

Radnja serije, dakle, prati novinarku pripravnicu Miren (Milena Smit), koja pokušava pronaći djevojčicu koja je nestala za vrijeme parade u Málagi te provodi paralelnu istragu s inspektoricom Belén Millán (Aixa Villagrán). Novinarka godinama nije odustajala u namjeri da pronađe Amayu, a istovremeno je pokušavala pronaći i muškarce koji su je silovali dok je bila mlađa.

Premda knjiga nema nastavak, mnogi očekuju drugu sezonu serije, iako to još uvijek nije potvrđeno. Naime, prva sezona završava nedorečenom scenom koja otvara brojna pitanja na koja gledatelji očekuju da će naći odgovore u novoj sezoni.

Ovu seriju brojni uspoređuju sa psihološkim trilerom The Girl with the Dragon Tattoo Stiega Larssona. Ranjiva glavna junakinja, stariji novinar, traume iz prošlosti i razotkrivanje kriminalaca neke su od zajedničkih karakteristika.

Recenzije gledatelja

The Snow Girl na IMDb-ju ima ocjenu 6.9 temeljenu na gotovo tri tisuće ocjena, a neki su gledatelji ostavili i pisane recenzije.

"Već od prve epizode serija vas čvrsto drži prikovane za ekran. Nisam ju mogla prestati gledati. Ova serija je nešto što bih preporučio svakome tko voli dobar misterij", "Još jedna dobra španjolska serija. Ispunila je moja očekivanja", "Serija je od početka napeta i neizvjesna. Glumačka postava je briljantna", neki su od komentara.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.