Ian McKellen je snimanje ovog filma prozvao najgorim iskustvom u karijeri

Foto: EPA

IAN McKellen je u nedavnom intervjuu za Variety, tijekom kojeg je promovirao svoj najnoviji film The Critic, otkrio da mu je snimanje filma The Keep bilo najgore iskustvo u cijeloj glumačkoj karijeri. 

The Keep je horor redatelja Michaela Manna iz 1983. godine, u kojem skupina nacističkih vojnika u Rumunjskoj slučajno oslobodi zlu nadnaravnu silu. McKellen je u filmu glumio starog židovskog povjesničara kojeg su nacisti izvukli iz koncentracijskog logora kako bi preveo misteriozni tekst na staroslavenskom jeziku. 

 

Ian McKellen je svaki dan morao satima sjediti kod vizažista kako bi ga postarali za ulogu, što mu nije bilo nimalo ugodno, ali najveći problem je bio to što se nije uspio povezati sa svojim likom pošto mu redatelj nije dao dobre upute. 

"Michael Mann mi je rekao: Glumit ćeš ovog Rumunja. Pa sam otišao u Rumunjsku kako bi istražio kulturu i naučio sam pričati rumunjskim naglaskom", rekao je McKellen. "Michael mi je zatim na prvi dan snimanja rekao da trebam pričati čikaškim naglaskom, što nisam mogao. Stvari su samo krenule nagore."

Glumac je izjavio da su po njemu dobri redatelji oni koji ga uspiju pogurati u pravom smjeru, kako bi bolje shvatio lika kojeg glumi. 

"Jako sam ovisan o tuđoj kritici, o tome da mi netko kaže: Ovako mi djeluješ", izjavio je glumac. "Dobrog redatelja bih definirao kao onoga koji mi iskreno kaže: Gledaj, ovo ne funkcionira. Ali u onom trenutku kada si odlučio sjesti, odlično si utjelovio lika." Ako se ja nakon toga mogu sjetiti tog trenutka i kako sam se tada osjećao i kako je moje tijelo bilo postavljeno, mogu iskoristiti taj osjećaj. On se tada počne širiti kroz moj DNA."

Pročitajte više