Izašao je trailer za novu ratnu miniseriju, temelji se na popularnoj knjizi iz 2017.

Screenshot: Youtube

PEACOCK i Sky TV odlučili su surađivati na novom projektu, ratnoj dramskoj miniseriji The Tattooist of Auschwitz, koja se temelji na popularnoj istoimenoj knjizi spisateljice Heather Morris iz 2017. godine. Miniserija će imati šest epizoda, a prikazat će priču jednog od zatvorenika zloglasnog logora.

Priča iz knjige inspirirana je stvarnom životnom pričom o Laliju (poznatom i kao Lale) i Giti Sokolov, koji su se upoznali dok su bili zatvorenici u Auschwitzu tijekom Drugog svjetskog rata. Objavljeni trailer prikazuje starijeg Lalija koji spisateljici Morris prepričava svoja iskustva iz Auschwitza.

Nakon dolaska u logor Lali je postao jedan od zatvorenika zaduženih za tetoviranje identifikacijskih brojeva na ruke drugih zatvorenika. Jednog dana upoznaje Gitu dok joj tetovira broj na ruku, što dovodi do ljubavi koja prkosi užasima koji se događaju oko njih, prenosi Deadline.

 

Glavne uloge u miniseriji imaju Harvey Keitel kao stariji Lali, Jonah Hauer-King kao mladi Lali Sokolov, Anna Próchniak kao Gita Furman i Melanie Lynskey kao Heather Morris. Ostatak glumačke postave čine Mili Eshet, Avital Lvova, Tamlyn Henderson, Andrei Nova, Dylan Corbett-Bader, Levi Mattey, Katie Bernstein i druge zvijezde.

Miniserija je nastala u režiji Tali Shalom-Ezer, glavna scenaristica je Jacquelin Perske, a izvršna producentica Claire Mundell. Serija je koprodukcija Skya i Peacocka. Publika u Hrvatskoj miniseriju će moći gledati na SkyShowtimeu, koji je preuzeo prava za prikazivanje na našem području. Početak emitiranja planiran je za 2. svibnja 2024. godine.

Pročitajte više