Izašao je trailer za prequel Igri gladi

Screenshot: Youtube

LIONSGATE je objavio dugoočekivani trailer za svoj prequel filma Igre gladi, nazvan Igre gladi: Balada pjevica i zmija. U traileru možemo vidjeti glavne likove Lucy Gray Baird, koju glumi Rachel Zegler, i Coriolanusa Snowa, kojeg glumi Tom Blyth. U sporednim ulogama su Peter Dinklage, koji glumi osvetoljubivog Cascu Highbottomoma, dekana Akademije koji je osmislio Igre gladi, te Viola Davis, koja glumi Volumniu Gaul, glavnog tvorca Igri gladi, donosi Deadline. 

Film prati desetu godišnjicu Igri gladi, smještenu 64 godine prije prvog filma. Lucy predstavlja siromašni Okrug 12, a 18-godišnji Coriolanus Snow je njezin mentor. Njegova stajališta u ovom filmu su znatno drukčija, desetljećima prije nego što je postao Panemov tiranin.

 

Lucy ne predviđaju pobjedu, ali nakon što prkosnom pjesmom tijekom ceremonije žetve uspije zaokupiti pažnju cijelog Panema, Snow pomisli da bi možda mogao okrenuti šanse u njihovu korist. Ujedinjujući svoju teatralnost i novootkrivenu političku mudrost, Snow i Lucy utrkuju se s vremenom kako bi preživjeli i otkrili tko je pjevica, a tko zmija.

Teme koje film istražuje su sloboda i tiranija, dobro i zlo te kako oni mogu postojati istovremeno i zašto ljudi biraju jedno umjesto drugog. Panem u filmu je neprepoznatljiv, prepun je dizalica i građevinskih radova jer se obnavlja desetljeće nakon brutalnog građanskog rata.

Prequel globalne franšize vrijedne 3 milijarde dolara stiže u kina širom svijeta 17. studenog. Film režira Francis Lawrence, koji je režirao tri nastavka Igri gladi. Lawrence uz to radi i kao producent uz Ninu Jacobson i Brada Simpsona. Autorica književnog serijala Igre gladi Suzanne Collins je izvršna producentica uz Tima Palena i Jima Millera.

Pročitajte više