James Cameron otkrio zašto su na setu Titanica bili niski ljudi

Screenshot: YouTube

Titanic je bio apsolutni hit kad je izašao. Film je ostvario kritički i komercijalni uspjeh te je u to vrijeme postao najuspješniji ikada po zaradi. Kasnije su ga po zaradi prešla dva filma, Avatar i Osvetnici: Završnica.

Na tri od četiri filma radio je James Cameron. Snimanje njegovih filmova održavalo se na velikim i razrađenim setovima kako bi kasniji vizualni efekti djelovali što stvarnije. Jedan od najskupljih za snimanje imao je na Titanicu, što je dovelo do nelagode čelnih ljudi 20th Century Foxa.

Redatelj je otkrio kako je studio počeo paničariti zbog potencijalne velike potrošnje novca jer u to vrijeme nisu vjerovali da će im se krajnji rezultat isplatiti onoliko koliko jest. Zbog toga je bilo primarno okrenuti se drugačijim metodama kako bi se uštedjelo, a u svemu tome ulogu su imali i niski ljudi.

"Snimali smo s niskim statistima kako bi setovi izgledali veliko. Svatko tko je bio viši od 177 centimetara nije dobio posao. Na tome smo uštedjeli dodatnih milijun dolara", rekao je renomirani filmaš.

Pročitajte više