Jedna od uznemirujućih scena u Fincherovom hit trileru iznenadila je i same glumce

Screenshot: Youtube/New Line Cinema

KRIMINALISTIČKI triler Sedam (Se7en) iz 1995. godine se smatra jednim od najboljih filmova redatelja Davida Finchera, a uz to mu je pomogao da ponovno oživi svoju karijeru u 90-ima. Unatoč grafičkim prikazima nasilja i krvavom sadržaju, film je postao komercijalni hit u kinima i oduševio je publiku diljem svijeta.

Sedam prati dvojicu detektiva, starog i ciničnog poručnika Williama Somerseta (Morgan Freeman) i mladog detektiva Davida Millsa (Brad Pitt) koji se sa svojom zaručnicom (Gwyneth Paltrow) odselio u novi grad. Somerset i Mills zajedno istražuju serijska ubojstva inspirirana sa sedam smrtnih grijeha, koja je počinio nepoznati John Doe (Kevin Spacey).

Jedna od najuznemirujućih scena u filmu se dogodi kada Somerset i Mills sa svojim timom specijalaca nalete na scenu zločina inspiriranog smrtnim grijehom lijenosti. Cijeli tim je šokirao prizor koji ih je dočekao kada su ušli u zapuštenu sobu, a jedan od glumaca iz te scene, Michael Reid MacKay, otkrio je da su sve reakcije glumaca bile iskrene. 

MacKay je u toj sceni utjelovio žrtvu zločina, Theodorea Victora Allena, koji je bio diler i zlostavljač djece. Kada su detektivi ušli u sobu u kojoj se nalazi Victorovo tijelo, bili su uvjereni da je ispred njih truplo, a sve ih je iznenadilo kada je u jednom trenutku naizgled mrtvo tijelo počelo kašljati. 

Fincher je rekao MacKayu da drži dah za vrijeme snimanja scene, a ostatku glumačke ekipe nije rekao kako je ispred njih pravi glumac, zbog čega su mislili da je “truplo” samo lutka. Redatelj je tako uspio dobiti autentične reakcije glumaca na šokantno otkriće u sceni. 

MacKay je u intervjuu za Yahoo Entertainment rekao da je scena uspjela prestrašiti i njega kada je gledao film, iako je sudjelovao u svemu tome. 

“Kada sam gledao film s prijateljima, nisam osjećao nikakvo gađenje jer sam sudjelovao u tome, znao sam kako sam izgledao. Ali ono što me je uplašilo je trenutak kada moj lik oživi. Zato što je to došlo niotkuda. Nisam to očekivao”, rekao je glumac.  

Pročitajte više