Jedna uloga skoro je ubila karijeru Arnolda Schwarzeneggera

Foto: EPA

ARNOLD Schwarzenegger imao je prilično uspješnu karijeru u 90-ima glumeći u hit filmovima poput Terminatora i Istinitih laži. Njegova karijera je isto tako doživjela nekoliko udaraca jer je glumio u filmovima koji nisu dobro zaradili na kino blagajnama. No postoji jedna uloga koja je skoro ubila njegovu karijeru.

Naime, Schwarzenegger je u 90-ima razmišljao o glavnoj ulozi u filmu koji je zaradio samo 38.9 milijuna dolara i ostao zapamćen kao jedan od najgorih filmova ikad. Isti taj film doživio je reboot u 2023. godini, a u njemu glumi Schwarzeneggerov zet Chris Pratt.

Riječ je o filmu Super Mario Bros. iz 1993. godine, u kojem je Schwarzenegger trebao glumiti negativca Bowsera. Zvijezda Terminatora je naposljetku odbila ulogu, koja je otišla glumcu Dennisu Hopperu. Film je postao jedan od najvećih komercijalnih neuspjeha te godine, a kritičari su ga jednoglasno popljuvali.

 

Super Mario Bros. nije uspio zaradom pokriti troškove produkcije, koji su koštali između 42 i 48 milijuna dolara. Bob Hoskins, koji je glumio Marija, kasnije je izjavio da je film bio njegov najgori posao i najveće razočaranje te da se može vratiti u prošlost, da nikad ne bi prihvatio tu ulogu, piše FandomWire.

Drugi popularni glumci koji su odbili uloge u filmu bili su Michael Keaton, Tom Hanks i Danny DeVito. DeVitu je ponuđeno i da režira film.

Zet Arnolda Schwarzeneggera Chris Pratt, poznat po Čuvarima galaksije, glumi glavnu ulogu u animiranom filmu The Super Mario Bros. Movie iz 2023. godine. Ovaj film, koji još uvijek igra u kinima, dosad je zaradio preko 1.22 milijarde dolara iako nije toliko oduševio kritičare.

Film u kojem glume Anya Taylor-Joy, Charlie Day, Jack Black, Keegan-Michael Key, Seth Rogen i Fred Armisen oborio je nekoliko rekorda, uključujući najveću zaradu za film temeljen na videoigri. The Super Mario Bros. Movie trenutno je i najgledaniji film 2023. i peti najgledaniji animirani film svih vremena.

Pročitajte više