Jeremy Allen White je glavni izbor za ulogu Brucea Springsteena

Foto: EPA

DOBITNIK Emmyja Jeremy Allen White, kojeg obožavatelji najbolje znaju po seriji The Bear, u pregovorima je za ulogu u nadolazećem biografskom filmu Deliver Me from Nowhere, potvrdio je Deadline.

White bi trebao utjeloviti glazbenu legendu Brucea Springsteena u najnovijem filmu studija A24 s kojim je surađivao na prošlogodišnjoj biografskoj drami The Iron Claw.

Deliver Me from Nowhere piše i režira Scott Cooper, a radnja je bazirana na istoimenoj biografiji Warrena Zanesa iz 2023. godine.

Velik utjecaj na Springsteenovu glazbu imala je njegova borba s depresijom, kao i njegovo djetinjstvo koje je provodio uz oca koji je patio od iste bolesti. Zanesova knjiga opisuje mračno razdoblje u glazbenikovom životu, tijekom kojeg je radio na albumu Nebraska iz 1982. godine.

U istom razdoblju Springsteen je radio na pjesmama koje su dvije godine kasnije završile na njegovom najpoznatijem albumu, Born in the U.S.A.

Springsteen i njegov menadžer Jon Landau također surađuju na filmu. Poznati glazbenik već je osvojio jednog Oscara za pjesmu Streets of Philadelphia, koja se pojavila u filmu Philadelphia iz 1993. godine.

Pročitajte više