Jessica Biel odustala bi od Hollywooda da nije bilo ove serije

Screenshot: YouTube/USA Network

JESSICA Biel je tijekom nedavnog gostovanja u podcastu The Bright Side otkrila da bi odustala od karijere u Hollywoodu da njezina antologijska serija Grešnici (The Sinner) nije doživjela uspjeh.

Biel je igrala glavnu ulogu u prvoj sezoni hvaljene antologijske serije, a za svoju izvedbu dobila je nominacije za Emmy i Zlatni globus. Osim toga, na seriji je radila kao izvršna producentica uz svoju poslovnu partnericu Michelle Purple.

Biel i Purple osnovale su produkcijsku kuću Iron Ocean prije dvadeset godina. U prvih deset godina postojanja, Iron Ocean nije doživio nikakav uspjeh, zbog čega su osnivačice razmišljale o odustajanju. Jedini veći projekt bio im je film Tajna otete djece (The Tall Man) iz 2012. godine, a na Grešnicima su počele raditi godinama kasnije.

 

Poteškoće s pronalaskom klijenata

"Kada smo prodavale seriju Grešnici, Michelle i ja smo se pogledale i ona mi je rekla: 'Ako ne prodamo ovu seriju, ja odustajem.' Odgovorila sam joj da ću i ja odustati", prisjetila se Biel. "Odustat ću. Neću se više baviti ovime. Ako ne prodamo seriju, to znači da ne znam što ljudi žele. Ne znam što im trebam donijeti. Ne razumijem više ovaj posao. I onda smo uspjele pronaći kupca."

Glumica je rekla da se na početku svoje producentske karijere osjećala kao da se svima mora dokazivati, a nije joj pomogla ni činjenica da u to vrijeme nitko nije bio zainteresiran za filmove na kojima su radile žene. Mnogi projekti njezine produkcijske kuće nikada nisu zaživjeli.

Sve četiri sezone oduševile su kritičare

Serija The Sinner prikazivala se na kanalu USA Network od 2017. do 2021. godine. Sve četiri sezone prate detektiva Harryja Ambrosea koji istražuje stravična ubojstva.

Prva sezona serije inspirirana je romanom The Sinner, autorice Petre Hammesfahr. Radnja prati Coru Tannetti, prosječnu ženu i majku iz prosječne obitelji, koja iz čista mira počini brutalni zločin tijekom izleta uz jezero.

Iako je Cora odmah priznala zločin, detektiv Ambrose pokušava otkriti što je mladu ženu nagnalo da ubije nepoznatu osobu.

Sve četiri sezone serije bile su jednako uspješne, zbog čega serija ima visokih 92% od kritičara na Rotten Tomatoesu.

Serija The Sinner u Hrvatskoj je dostupna na Netflixu.

Pročitajte više