Keanu Reeves je htio odustati od franšize John Wick nakon četvrtog filma

Screenshot: Youtube/Lionsgate Movies

JEDAN od producenata franšize John Wick, Basil Iwanyk, u nedavnom intervjuu za Collider otkrio je da je Keanu Reeves molio redatelje da ubiju Johna Wicka u četvrtom nastavku franšize, koji je premijerno prikazan u ožujku ove godine. 

59-godišnji glumac se osjećao iscrpljeno nakon snimanja svakog filma u franšizi jer sam izvodi sve vratolomije. Kada je doznao da je John Wick: Chapter 4 u produkciji, Reeves je molio redatelje da napokon ubiju Johna Wicka i da ne ostavljaju prostora za interpretaciju, tako da se napokon može odmoriti. 

"Nakon drugog, trećeg i četvrtog nastavka, snimanje ovih filmova je toliko naporno da uništi Keanua, i fizički i emocionalno", objasnio je Iwanyk. "Na kraju svakog filma kaže, ‘Ne mogu ovo raditi ponovno’, i mi se složimo s njim. On jedva sliči na sebe jer samo uroni u projekt i uloži sav trud. Rekao nam je, ‘Želim da me ubijete na kraju ovog filma.’ Mi smo mu na to odgovorili, ‘Znaš, ostavit ćemo nekih 10% prostora za slobodnu interpretaciju.’" 

Peti nastavak Johna Wicka

Iwanyk je sebe, Reevesa i redatelja Chada Stahelskog usporedio s Beatlesima kada je u pitanju produkcija filmova o Johnu Wicku. "Ja na to gledam ovako: njih dvojica su kao Paul McCartney i John Lennon, a ja sam Ringo. Oni će me nazvati i reći mi, ‘U redu, mi sad dolazimo. Osmislili smo priču, a evo što ti moraš napraviti.’"

Producent je također otkrio da cijeli tim želi raditi na novom filmu o Johnu Wicku. "Svi želimo novog Johna Wicka. Još uvijek ne znamo kako će izgledati film i što će se dogoditi, ali svi se međusobno volimo i volimo ovaj svijet", rekao je Stahelski. "Mi ćemo dati sve od sebe da nastavimo dalje. Jesmo li već smislili priču? Nismo. Hoćemo li napraviti film ako ne smislimo dobru priču? Ne, naravno da nećemo. Nećemo raditi novi nastavak samo kako bismo snimili nešto."

Iako će se fanovi Johna Wicka morati strpjeti za peti nastavak, do tad će moći uživati u spin-off filmovima i serijama. Serija The Continental će od 22. rujna biti dostupna na streaming platformi Prime Video, a film Ballerina će biti prikazan u srpnju 2024. godine.   

Pročitajte više

 

Pročitajte više