Kultna horor franšiza postaje serija

Screenshot: YouTube

U SVIJETU horor filmova nije strano da adaptaciju ti serijali dobiju i na televiziji. Hannibal, Scream, Friday the 13th: The Series, Poltergeist: The Legacy, Freddy's Nightmares te Ash vs Evil Dead samo su neke od serija nastale po filmovima popularnih franšiza.

Sada će im se u svemu tome pridružiti i legendarni Michael Myers. Noć vještica dobit će televizijsku seriju nakon što je studio Miramax uspio dobiti TV prava za Halloween franšizu.

Kako navodi Deadline, dogovor između Miramaxa i Trancasa uključuje Noć vještica TV seriju, kao i nastanak filmskog svijeta Halloweena koji će biti povezan filmovima i televizijskim serijama.

"Ne možemo biti uzbuđeniji zbog dolaska Halloweena na televiziju. Oduševljeni smo što možemo proširiti dugu i uspješnu suradnju s Trancasom i briljantnim Malekom Akkadom tako što ćemo predstaviti nove načine pripovijedanja priče ove kultne franšize novoj generaciji obožavatelja", rekao je Marc Helwig, producent i šef televizijskog odjela Miramaxa.

"Trancas International Films iznimno je oduševljen proširenjem našeg dugogodišnjem odnosa s Miramaxom i veselimo se suradnji s Marcom Helwigom i cijelim timom u stvaranju ovog novog poglavlja", izjavio je Malek Akkad, producent filmova Noć vještica.

Noć vještica ima dugu i bogatu filmsku povijest. Prvi film izašao je 1978. godine i do danas ih je snimljeno sveukupno 13, sa zadnjim koji je izašao prošle godine. Iz ove horor franšize proizašlo je lice jednog od najpoznatijih filmskih ubojica Michaela Myersa.

Pročitajte više