Kultni film s Hugom Weavingom dobiva prvi nastavak, vraća se originalna postava

Screenshot: YouTube/ Roadshow Film Distributors

AUSTRALSKA komedija i film ceste, Avanture Priscille, kraljice pustinje (The Adventures of Priscilla, Queen of the Desert), dobiva svoj prvi nastavak, potvrdio je Deadline. Trideset godina nakon premijere kultnog klasika redatelj i scenarist originalnog filma Stephan Elliot otkrio je da je napisao scenarij za novi film te da su zvijezde prvog filma pristale na nastavak.

"Neću se ponavljati, počinjemo sa snimanjem novog filma u Australiji, ali, pobogu, čeka nas pakleno putovanje", izjavio je Elliot. "Originalna glumačka postava je uključena, imam scenarij koji se svima sviđa, još uvijek rješavamo ugovore. Ovo se događa."

 

Glavne uloge u kultnom filmu igrali su Hugo Weaving, Guy Pearce i Terence Stamp. Film prati dva transvestita, Anthonyja "Ticka" Belrosea (Weaving) i Adama Whitelyja (Pearce), te transrodnu ženu Bernadette (Stamp) na njihovom putu od Sydneyja do udaljenog gradića Alice Springs, gdje Tick pristaje nastupati.

Trio se putem suočava s vlastitim problemima, od straha od starenja do ovisnosti o drogama, ali i s homofobnim napadima ruralne sredine u kojoj se nalaze.

Film Avanture Priscille, kraljice pustinje nagrađen je Oscarom za najbolju kostimografiju, a uz to je oduševio kritičare zbog realističnog prikaza osoba koje su na LGBT spektru. S godinama je stekao kultni status među gledateljima diljem svijeta.
 

Pročitajte više