Kurt Russell kaže da mu je ova komedija jedan od najdražih filmova u kojima je glumio

Foto: EPA

IAKO ga najbolje znamo po suradnji s Johnom Carpenterom i ulogama antiheroja u filmovima Bijeg iz New Yorka (Escape From New York), Stvar (The Thing) i Velika nevolja u Kineskoj četvrti (Big Trouble in Little China), Kurt Russell je jednom prilikom otkrio da mu je zaboravljena komedija jedan od najdražih filmova u kojima je glumio.

Godinama prije nego što se pojavio u Čuvarima galaksije (The Guardians of the Galaxy), Russell je utjelovio superheroja Stevea Strongholda u superherojskoj komediji Gimnazija za superheroje (Sky High) iz 2005. godine.

Film je režirao Mike Mitchell, a napisali su ga Paul Hernandez i tvorci popularne animirane serije Kim Possible, Bob Schooley i Mark McCorkle.

 

Radnja prati Willa Strongholda (Michael Angarano), sina najpoznatijih superheroja na svijetu - Stevea Strongholda, poznatog kao The Commander (Russell) i Josie DeMarco-Stronghold, poznate kao Jetstream (Kelly Preston). Nakon što upadne u Gimnaziju za superheroje i napokon razvije supermoći, Will se polako počinje udaljavati od svojih prijatelja iz djetinjstva. Budući superheroj istovremeno se bori s misterioznim zlikovcem i pokušava osvojiti djevojku svojih snova.

Uz zaradu od 86 milijuna dolara, Gimnazija za superheroje bila je komercijalni hit, a s godinama je stekla kultni status. Osim toga, Russell je izjavio da je veliki obožavatelj kultne komedije, kako navodi Far Out.

"To mi je jedan od najdražih filmova na kojima sam radio, jedan od mojih najdražih likova, čak ima i svoj kult sljedbenika", rekao je glumac u intervjuu za Ain’t It Cool. "Taj film je tako smiješan."

Russellu se svidjelo što se mnogi gledatelji mogu povezati s radnjom iako je riječ o superherojskom filmu.

"U svačijem životu, prva godina srednje škole je ključna, bez obzira na sve. To može biti tako važno, može imati tako snažan utjecaj na vas, i to svi znaju prije nego što krenu u srednju", dodao je.

Pročitajte više