Kurt Russell otkrio što misli o završetku mnogima najboljeg horora

Screenshot: YouTube

Legendarni holivudski glumac Kurt Russell utjelovio je MacReadyja u filmu Stvor iz 1982. godine. Riječ je o filmu koji je nastao pod redateljskom palicom Johna Carpentera.

Radnja se vrti oko grupe istraživača koji na Antarktici postaju lovina vanzemaljskog bića koje poprima oblik svog domaćina. Postoje određeni elementi kojima se može prepoznati je li neka osoba bila žrtva tog bića ili ne. Čak je i Quentin Tarantino izjavio da mu je Stvor jedan od najboljih horora u povijesti.

U zadnjoj sceni filma, MacReady (Russell) i Childs (Keith David) zajedno sjede u ruševinama, spremni za neizbježnu smrt koja ih čeka zbog hladnog vremena. U posljednjim trenucima filma, dvojac nazdravlja viskijem. Kraj filma često je tema rasprava među njegovim obožavateljima, ali i među produkcijskim timom, jer nikad nije otkriveno je li netko od ovog dvojca stvor ili nije.

Na sve se to sada osvrnuo i Russell u podcastu Happy, Sad, Confused: "John i ja smo puno pričali o završetku filma. Razmjenjivali bismo ideje, pisali ih, a John je uvijek bio zabrinut zbog toga. Nakon što smo isprobali različite stvari, konačno smo došli do jedne ideje. Sve se vraća na početak. Rekao sam mu da bi bilo najbolje to snimiti i vidjeti što će se dogoditi. I upalilo je. Moram priznati kako je zabavno vidjeti da ljudi još uvijek o tome pričaju."  

Pročitajte više