Leonardo DiCaprio rekao da je lik kojeg je glumio u drami iz 1993. "najsmješniji"

Screenshot/Foto: Youtube/EPA

OSKAROVAC Leonardo DiCaprio glumio je u brojnim poznatim i nagrađivanim filmovima te u karijeri utjelovio različite likove, ali je za jednog lika rekao da mu je bio najsmješniji za glumljenje. Riječ je o liku Arnieju Grapeu, kojeg je DiCaprio utjelovio u drami Što muči Gilberta Grapea (What's Eating Gilbert Grape) iz 1993. godine.

Kako prenosi Far Out Magazine, DiCaprio je otkrio da mu je uloga autističnog dječaka Arnieja Grapea bila najzabavnija u karijeri. Za ulogu se pripremao tako da je detaljno istražio Arniejevo stanje te ga pokušao na najbolji način prikazati u filmu.

"To je bio najsmješniji lik kojeg sam ikada glumio. Bilo je jako zabavno, često sam se pretvarao da sam on i kad nismo snimali", otkrio je tada glumac i dodao da je često improvizirao u svojim scenama. "Svaku sam scenu radio što sam htio. Nisu imali previše scenarija za moj lik, samo nekoliko redaka tu i tamo", rekao je DiCaprio.

Radnja filma prati mladića Gilberta Grapea (Johnny Depp) koji živi u malom gradu i brine za svog autističnog mlađeg brata Arnieja te pretilu majku (Darlene Cates), dok pokušava pronaći vlastitu sreću. 

 

Ovaj film temelji se na istoimenom romanu pisca Petera Hedgesa koji je napisao scenarij za film. Redatelj je Lasse Hallström, a od ostatka glumačke postave u filmu su glumili i Juliette Lewis, Mary Steenburgen, Laura Harrington, Kevin Tighe, John C. Reilly, Mary Kate Schellhardt i drugi glumci.

Drama Što muči Gilberta Grapea dobila je visoke ocjene od kritičara i publike. Prema rezultatima na Rotten Tomatoesu, film na temelju recenzija kritičara ima ocjenu od 90 posto, dok je od publike dobio 89 posto. Leonardo DiCaprio je za ovu ulogu dobio nominaciju za Oscara godinu kasnije u kategoriji Najbolji sporedni glumac, ali nije pobijedio.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.