Ljubitelji filma pišu da bi svi trebali pogledati ove podcijenjene filmove iz 90-ih

Screenshot: YouTube/ DreamWorks Pictures

JEDAN korisnik Reddita prošli je tjedan zamolio ljubitelje filma da mu preporuče odlične filmove iz 90-ih koji nisu blockbusteri i koji nisu privukli puno pažnje.

Uz velike hitove koje su u 90-ima režirali Spielberg, Fincher, Cameron, Tarantino i ostali holivudski velikani, mnogi manji filmovi s vremenom su pali u zaborav iako su jednako kvalitetni.

Korisnici Reddita odabrali su neke od najboljih podcijenjenih filmova tog desetljeća, a u nastavku donosimo što se sve našlo na njihovom popisu.

Go (1999)

 

Kriminalistička komedija Douga Limana ispričana je iz tri perspektive koje prate isti događaj. U središtu priče je mlada žena Claire, koja od lokalnog dilera kupi ecstasy, baci ga u WC-školjku i kasnije na zabavi prodaje lažne tablete prije nego što je počne loviti naoružani diler.

Sleepers (1996)

Kriminalistička drama koju je režirao Barry Levinson prati skupinu muškaraca koji se odluče osvetiti zaštitaru iz popravnog doma koji ih je fizički i seksualno zlostavljao kada su bili djeca. Sleepers je bio veliki komercijalni i kritički uspjeh, ali s godinama je pao u zaborav. Glavne uloge u filmu igraju Kevin Bacon, Jason Patric, Brad Pitt, Robert De Niro i Dustin Hoffman.

Strange Days (1995)

 

Znanstvenofantastični triler s Ralphom Fiennesom, Angelom Bassett i Juliette Lewis u glavnim ulogama prati muškarca koji na crnom tržištu prodaje uređaj pomoću kojeg korisnici mogu iskusiti tuđa sjećanja i osjećaje. Scenarij za film napisali su James Cameron i Jay Cocks, a film je režirala Kathryn Bigelow.

Dark City (1998)

Premda je bio komercijalni promašaj, neo-noir znanstvenofantastični film Dark City oduševio je kritičare. Glavnu ulogu u filmu igra Rufus Sewell, koji je utjelovio muškarca koji pati od amnezije i optužen je za ubojstvo. Dok pokušava dokazati da je nevin, love ga policija i misteriozna skupina poznata kao Stranci.

Galaxy Quest (1999)

Galaxy Quest je parodija Zvjezdanih staza i sličnih franšiza. Radnja prati glumačku postavu popularne znanstvenofantastične serije iz 80-ih, koja završi u pravoj svemirskoj avanturi. Glavne uloge igraju Tim Allen, Sigourney Weaver, Alan Rickman, Tony Shalhoub, Sam Rockwell i Daryl Mitchell.

Sneakers (1992)

 

Kriminalistički film, koji je režirao Phil Alden Robinson, prati skupinu od pet hakera koje NSA unajmi kako bi ukrali "crnu kutiju" koja može hakirati najsigurnije računalne sustave na svijetu. Budući da sva petorica imaju kriminalnu prošlost, moraju pristati na posao da ne bi završili u zatvoru.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.