Ljubitelji filma s Reddita odabrali najtraumatičnije filmove iz djetinjstva

Screenshot: Youtube/Warner Bros.

FILMOVI su s razlogom podijeljeni u kategorije kojima se određuje jesu li primjereni za sve dobne skupine. Eksplicitne scene, prizori zlouporabe opijata, ekstremne scene nasilja ili neki drugi traumatični prizori mogu ostaviti neizbrisiv trag na psihu i razvoj najmlađih. Unatoč tome, neki roditelji dopuštaju svojoj djeci da gledaju filmove čiji sadržaj nije primjeren za njihovu dob. 

Korisnik Reddita u/Mandee_707 je u nedavnoj objavi upitao ostale korisnike društvene mreže koji film iz djetinjstva ih je toliko istraumatizirao da su se zapitali jesu li njihovi roditelji donijeli ispravnu odluku kada su im dopustili da gledaju taj film. 

U/Mandee-707 je priznao da je s osam ili devet godina prvi put gledao horor Cujo, iz 1983. godine, koji je baziran na istoimenom romanu Stephena Kinga. Zbog filma je razvio strah od pasa kojeg se nije mogao riješiti godinama. Još jedan film koji je naveo su Hitchcockove Ptice. 

Objava je privukla tisuće korisnika Reddita koji su u komentarima otkrili koji filmovi iz djetinjstva su ih najviše istraumatizirali. Na njihovom popisu su se našli filmovi raznih žanrova, od znanstveno-fantastičnih horora do animiranih filmova čija ciljana publika i jesu djeca. 

Ako mislite da je neki od ovih filmova posebno traumatičan za maloljetnike, stisnite strelicu prema gore, a ako vjerujete da ne zaslužuje mjesto na ovom popisu stisnite strelicu prema dolje. U komentarima možete napisati koji filmovi iz djetinjstva su vama ostavili traume. 

 

Pročitajte više