Madsa Mikkelsena upitali zašto glumi negativce, evo što je odgovorio

Foto: EPA

Jedan od najpoznatijih danskih glumaca Mads Mikkelsen u filmovima i serijama često glumi glavne negativce. Primjerice, Mikkelsen je odlično utjelovio Hannibala Lectera u televizijskoj seriji Hannibal koja se emitirala od 2013. do 2015. godine.

Osim te uloge, danski glumac može se pohvaliti i onima u Casino Royaleu, Doctoru Strangeu, Čudesnim zvijerima: Dumbledoreove tajne te nedavnim Indianom Jonesom i artefaktom sudbine. U danskim filmovima i serijama ne glumi u tolikoj mjeri negativce kao u Hollywoodu, čak se pojavljuje i u nekim romantičnim komedijama.

Ranije ove godine, prilikom promocije posljednjeg filma o Indiani Jonesu, glumac je rekao da su uloge negativaca želja holivudske elite. Sada je na Međunarodnom filmskom festivalu u Marakešu dao svoju teoriju o tome zašto ga u američkim filmovima često viđamo na strani zla.

„Jednostavno je. U pitanju je čudan naglasak. Stvarno je tako. Nekad je to bio njemački, pa britanski, zatim ruski i sad su se iz nekog razloga zaljubili u danski naglasak. To je najveći razlog“, tvrdi glumac.

Pročitajte više