Mark Hamill odustaje od uloge koja ga je proslavila

Foto: EPA

Marka Hamilla mnogi znaju kao Lukea Skywalkera iz filmskog serijala Ratovi zvijezda. Hamill se pojavio u originalnoj i modernoj trilogiji, utjelovivši jednog od najmoćnijih Jedija.

Međutim, njegova druga uloga, koja ga je također proslavila, a po mnogima čak i bolja od Skywalkera, jest ona Jokera. Hamill je godinama davao glas Batmanovu najvećem neprijatelju u brojnim animiranim serijama, filmovima i videoigrama.

On i pokojni Kevin Conroy, Batmanov glas, bili su savršeni par. Conroy je, nažalost, preminuo prije nešto više od godinu dana. Hamill je nekoliko puta govorio kako projekte prihvaća samo ako i Kevin sudjeluje u njima. Budući da njegov veliki prijatelj nije više među živima, fanovi su na Fan Expou u San Franciscu željeli znati hoće li se ikada vratiti ulozi Jokera.

"Puno je onih koji imaju dobar glas za Jokera. Recimo, nikad nisam razmišljao da bih Jokeru mogao dati ono što mu daju Jeff Bennett ili Kevin Michael Richardson. Postoji puno ljudi koji mu mogu dati glas. Bez Batmana, kriminal nema smisla. Ako Kevin nije nasuprot mene, neću posuditi glas Jokeru", rekao je glumac.

Pročitajte više