Martin Scorsese smatra da su ovo tri najveća glumca svih vremena

Foto: EPA

Martin Scorsese s godinama postaje sve bolji. Iako ima 81 godinu, i dalje stvara remek-djela. Prije gotovo pola stoljeća snimio je Taksista, a njegov posljednji film, Ubojice cvjetnog mjeseca, bio je nominiran za čak deset Oscara, iako nije osvojio niti jednu nagradu.

Tijekom godina Scorsese je radio s nekim od najvećih glumaca svih vremena, što mu daje za pravo komentirati najbolje. Prema njegovu mišljenju, postoje tri najveća glumca svih vremena.

Robert De Niro

Od Ulica zla 1973., Robert De Niro i Scorsese zajedno su radili na 11 filmova. U Dobrim momcima, Taksistu, Ubojicama cvjetnog mjeseca i Razjarenom biku, De Niro je ostvario neke od najboljih izvedbi. Kada je uručivao nagradu De Niru, Scorsese ga je nazvao "najvećim glumcem svoje generacije".

Leonardo DiCaprio

Ako je De Niro Scorseseov prvi omiljeni glumac, DiCaprio je posljednji. Pojavio se u šest njegovih filmova, u kojima se etablirao kao jedan od najboljih glumaca. Bilo da se radi o Vuku s Wall Streeta ili Ubojicama cvjetnog mjeseca, čini se da DiCaprio najbolje funkcionira pod palicom slavnog redatelja.

 

Scorsese je jednom prilikom otkrio da mu je DiCaprija preporučio Bob De Niro.

"Bob je radio s Leom na filmu Život ovog dječaka. Rekao mi je da ga moram upoznati. De Niro u to vrijeme nije davao preporuke ni za koga. U 23 godine snimili smo šest filmova. Imam povjerenja u njega. Znam da se na njega mogu osloniti. On je doista jedan od najvećih glumaca u povijesti", izjavio je Scorsese.

Adam Driver

Adam Driver najveće je iznenađenje ovog popisa jer su on i Scorsese surađivali samo jednom, i to na filmu Tišina, vjerojatno njegovom najpodcjenjenijem filmu. Iako je bio nominiran za samo jednog Oscara, ostvario je odličan rezultat na kino blagajnama, i mnogi ga smatraju briljantnim filmom koji će izdržati test vremena.

"Ne mogu vam opisati ustrajnost i ljepotu izvedbe koju sam doživio s Driverom. On je jedan od najboljih, ako ne i najbolji glumac svoje generacije", izjavio je legendarni redatelj.

Pročitajte više